Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Usbeker varetægtsfængsles efter lastbilangreb i Stockholm

Byret i Stockholm siger ja til at varetægtsfængsle Rakhmat Akilov fra Usbekistan, der erkender lastbilangreb.

Johan Eriksson, Rakhmat Akilov forsvarer.
Johan Eriksson, Rakhmat Akilov forsvarer.

Stockholm. Usbekeren Rakhmat Akilov er varetægtsfængslet under et grundlovsforhør i Stockholm. Han har erkendt at have kørt lastbil, der dræbte fire.

»Akilov erkender terrorkriminalitet og accepterer at blive fængslet,« sagde hans forsvarer, Johan Eriksson, ved starten af grundlovsforhøret.

Klokken 11.30 var det afgjort, at byretten havde sagt ja til varetægtsfængslingen af Akilov.

Selve fængslingsmødet foregik bag lukkede døre.

Fire mennesker blev dræbt og op mod 15 såret ved angrebet i det centrale Stockholm. Her kørte Akilov en stjålen lastbil gennem en befærdet gågade og forsøgte at ramme folk på sin vej.

Han stammer fra Usbekistan og har fire børn. Han har tidligere arbejdet i byggebranchen. Der er tegn på, at han sympatiserer med den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, fordi politiet ville fremlægge flere beviser. Sagen efterforskes fortsat, og politiet siger, at det kan vare op til et år, før et anklageskrift er klart.

Akilov var klædt i grønt, da han ankom til retten. Han gik med bøjet hoved, da han nåede frem til retslokalet.

Der var mange pressefolk til stede, og der opstod skubben og masen mellem journalister, som ville sikre sig de bedste pladser.

Inden retsmødet var området foran retslokalet blevet spærret af.

»Der vil være omfattende sikkerhedstiltag på samme niveau, som når sager af grov, organiseret kriminalitet skal for retten, fortalte Thomas Östman,« der er sikkerhedschef for Stockholms byret.

Der var mødt en russisk tolk op i retten for at oversætte for Akilov.

De fire mennesker, der blev dræbt fredag, var en 11-årig svensk pige, en svensk kvinde, en 41-årig britisk mand og en 31-årig kvinde fra Belgien.

Otte personer er fortsat indlagt på hospitalet. En tilskadekommen blev tirsdag formiddag udskrevet. Tilstanden beskrives som alvorlig for to af de kvæstede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.