Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USAs strengeste våbenlov på trapperne i New York

Delstatens guvernør vil forbyde angrebsvåben og dermed indføre den mest restriktive våbenlovgivning i USA. Politikerne forventes at stramme loven i løbet af de kommende uger.

New York skal have USAs strengeste våbenlov. Det var ifølge avisen The New York Times meldingen, da delstatens guvernør, Andrew Cuomo, onsdag talte til en forsamling af politikere.

- Skudvolden er gået amok, og vi har mærket det på egen hånd. Vi må stoppe galskaben. Vi har brug for en våbenlovgivning, der er rimelig og afbalanceret, sagde Andrew Cuomo i sin tale.

Våbendebatten er for alvor blusset op efter skolemassakren i Newtown i Connecticut for knap en måned siden, hvor 20 børn og seks voksne blev dræbt.

Andrew Cuomo mener, at angrebsvåben skal forbydes. Derudover skal definitionen af, hvad der er et angrebsvåben, udvides. Det betyder ifølge The New York Times, at loven kommer til at matche den californiske våbenlov, der betragtes som den mest restriktive i USA.

Selv om New York og Connecticut allerede har nogle af USAs strengeste våbenlove, mener Andrew Cuomo, at der er for mange smuthuller. For eksempel er magasiner med flere end 10 patroner ulovlige - dog er magasinerne tilladte, hvis de er produceret før 1994. Ifølge guvernøren er det stort set umuligt at fastslå alderen på et magasin.

Sheldon Silver, der er en fremtrædende demokratisk politiker i New York, gav ifølge The New York Times onsdag udtryk for, at politikerne er nået 95 procent af vejen i forhold til at nå til enighed om at stramme våbenlovgivningen. Det forventes, at man når til enighed i løbet af de kommende uger.

USA har tidligere haft et forbud mod angrebsvåben, men det udløb for år tilbage.

Efter massakren i Newtown nedsatte præsident Barack Obama en gruppe, der skal se på, hvordan lignende tragedier kan undgås i fremtiden. Vicepræsident Joe Biden, der står i spidsen for gruppen, mødes torsdag med våbenlobby-organisationen National Rifle Association.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.