Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA's militære chef i Afghanistan savner soldater

Radikale grupper har stadig fristeder i Pakistan, siger USA's øverstbefalende i Afghanistan.

Kabul. USA's militære chef i Afghanistan siger ifølge Reuters, at der er brug for nogle tusind flere soldater. De skal bryde en fastlåst situation. Han siger, at radikale grupper stadig har fristeder i Pakistan.

Den amerikanske general John Nicholson, der leder USA's styrker og de internationale styrker i Afghanistan, siger til Senatets udvalg for de væbnede styrker, at der er behov for flere soldater.

- Jeg har tilstrækkeligt med ressourcer til missionerne vendt mod terrorisme. Men når det gælder militærfolk, som skal træne, uddanne, rådgive og hjælpe med missioner, mangler der nogle få tusinde, siger han.

USA's øverstbefalende mener, at Ruslands mål i Afghanistan er at underminere USA og Nato, da russerne i et vist omfang støtter Taliban.

Den amerikanske generals udtalelser antyder, hvilke krav præsident Donald Trump snart får fra det amerikanske militær i Afghanistan. Her er der godt 8400 amerikanske soldater.

Nicholson mente, at der kunne komme flere soldater fra andre lande end USA. Han påpegede, at USA's ny forsvarsminister, Jim Mattis, snart skal tale med USA's allierede.

Nicholson sagde, at Mattis måske snart besøger Afghanistan.

Trump har sendt modstridende signaler om sit syn på Afghanistan. På den ene side kritiserer han sine forgængere for at håndtere konflikter i den muslimske verden dårligt.

På den anden side siger han, at han vil nedkæmpe islamister verden over.

Nicholson opfordrer til "holistiske overvejelser" om USA's forhold til Pakistan. Han påpeger problemer med militante grupper som Haqqani netværket, der stadig har fristeder i landet.

Han siger, at USA's forhold til Pakistan er det vigtigste for ham at drøfte med den nye administration i Washington.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.