Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USAs handelsminister affejer kritik af bånd til Rusland

Det faktum, at selskabet Sibur er russisk, betyder ikke, at det er ondt, siger Wilbur Ross ifølge journalist.

USA's handelsminister, Wilbur Ross, afviser kritik og mulige uregelmæssigheder omkring sine investeringer i et shippingselskab med tætte bånd til den russiske præsidents indercirkel.

Det skriver en journalist fra BBC på Twitter efter et interview med ministeren.

Søndag bragte den tyske avis Süddeutsche Zeitung og andre medier lækkede dokumenter om Ross og hans relation til selskaberne Navigator og Sibur.

»Det faktum, at Sibur tilfældigvis kaldes et russisk selskab, betyder ikke, at det er ondt,« siger Ross ifølge journalisten.

Ross ejer via andre selskaber 31 procent af Navigator Holdings, som ifølge avisen New York Times tjener millioner af dollar på at transportere russisk gas for Sibur.

Wilbur Ross valgte at beholde sin aktiepost i shippingvirksomheden, da han blev minister.

I Siburs ejerkreds finder man blandt andre Putins svigersøn Kirill Sjamalov, men også rigmanden Gennadij Timtjenko.

Han optræder på den sanktionsliste over russere, som det er forbudt for amerikanere at handle med.

Det er netop Wilbur Ross' opgave som minister at overvåge, at forbuddet bliver overholdt.

Ross siger i et skriftligt svar til Süddeutsche Zeitung, der har gennemgået de såkaldte Paradise Papers fra Bermuda, at han aldrig har mødt hverken Timtjenko eller Sjamalov.

Ikke desto mindre mener Richard Painter, der var etikchef i Det Hvide Hus under præsident George W. Bush, at Ross bør tage konsekvensen.

»Jeg tror, at han er nødt til at droppe sine forbindelser til alle, der er under sanktioner i forhold til Rusland,« lød Painters vurdering ifølge DR.

Da Wilbur Ross blev handelsminister, solgte han de fleste af sine selskaber.

Man han beholdt blandt andet fire selskaber, der er indregistreret i skattelyet Cayman Islands, og som tilsammen ejer 31,5 procent af Navigator.

Lækken fra Bermuda - der har fået navnet Paradise Papers - stammer fra et advokatfirma ved navn Appleby.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.