Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA's energiminister vil genforhandle klimaaftale fra Paris

Energiministeren vil ikke opfordre præsidenten til at trække sig fra aftalen om reduktion af CO2-udledninger.

USAs energiminister Rick Perry.
USAs energiminister Rick Perry.

USA bør blive i klimaaftalen fra Paris, men genforhandle den.

Det mener den amerikanske energiminister, Rick Perry.

- Jeg vil ikke opfordre USA's præsident til at trække sig fra aftalen. Men jeg mener, at vi bør genforhandle den, siger Rick Perry under en konference arrangeret af mediet Bloomberg i New York tirsdag.

Præsident Donald Trump meldte ud i slutningen af marts, at han vil træffe en beslutning inden udgangen af maj om USA's fortsatte deltagelse i den epokegørende Paris-aftale om reduktion af CO2-udledninger.

Rick Perry siger samtidig, at han mener, at USA og Kina har gjort en stor indsats mod at reducere CO2-udledninger. Imens sætter han spørgsmålstegn ved Frankrig og Tysklands indsats.

Om Tyskland siger han:

- Faktum er, at deres udledninger er steget, fordi de bruger mere kul.

- Vi er nødt til at sætte os ned, og de må begynde at tage det her alvorligt.

- Min pointe er: Lad være med at underskrive en aftale og forvente, at vi følger op på den, hvis du ikke har tænkt dig at deltage og være en del af den, tilføjer han.

Blandt Trumps nærmeste medarbejdere er der delte meninger om den internationale klimaaftale.

Seniorrådgiver Steve Bannon har forsøgt at overtale Trump til at droppe aftalen, mens udenrigsminister Rex Tillerson og Trumps datter Ivanka har argumenteret for, at USA skal holde sig til aftalen.

I løbet af valgkampen op til præsidentvalget i november sidste år sagde Trump flere gange, at han ville skrotte Paris-aftalen, hvis han blev valgt.

Uden at nævne klimaforandringer med et ord underskrev Trump i slutningen af marts et dekret, der ændrer forgængeren Barack Obamas plan om at reducere udledningen af CO2.

Selv om Donald Trump ikke ensidigt kan bryde aftalen, kan han indlede processen for et amerikansk exit fra aftalen.

USA er verdens største økonomi og den næststørste kilde til udledning af kuldioxid efter Kina. Et farvel til aftalen fra USA vil derfor være et stort tilbageslag i de globale bestræbelser på at bekæmpe klimaforandringer.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.