Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USAs ambassadør dræbt i Libyen

Endnu uvist om ambassadøren blev dræbt i angreb eller omkom i brændende konsulatbygning, som demonstranter angreb.

USA's ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, er sammen med tre medarbejdere på konsulatet i Benghazi i Libyen blevet dræbt under Muhammed-film-uroligheder.
USA's ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, er sammen med tre medarbejdere på konsulatet i Benghazi i Libyen blevet dræbt under Muhammed-film-uroligheder.

USAs ambassadør i Libyen, Christopher Stevens, omkom tirsdag aften, da demonstranter angreb konsulatet i den østlige by Benghazi med raketter og satte ild til bygningen. Ifølge Al-jazeera.net.

Ambassadør J. Christopher Stevens blev dræbt, da han sammen med andet personale forsøgte at flygte til et mere sikkert sted i bil.

Stevens havde med sin stab været på et kort besøg i Benghazi og var på vej væk i bil, da bevæbnede mænd affyrede raketter mod de amerikanske diplomaters bil.

Ifølge Al-jazeera.net blev Stevens kvalt efter at have inhaleret røg fra eksplosioner, og andre to amerikanske statsborgere led samme skæbne.

En fjerde ansat fra staben, hvis nationalitet er ukendt, omkom også, mens en femte og en sjette ansat blev kvæstet, skriver Al-jazeera.net.

.............

Ambassadøren omkom sammen med tre ansatte under angrebet. Ifølge al-Jazeera, der citerer sikkerhedskilder, døde ambassadøren af røgforgiftning.

CNN rapporterer, at ambassadøren blev dræbt af demonstranter under angrebet, hvor der blev anvendt raketdrevne granater.

De ansattes nationalitet er ikke bekræftet, men USAs udenrigsminister Hillary Clinton var tidligere onsdag ude med en erklæring, der fordømte angrebet.

Ambassadør Christopher Stevens er normalt stationeret på ambassaden i hovedstaden Tripoli og var blot på besøg i konsulatet, hvor han efter alt at dømme skulle overnatte.

Al-Jazeera skriver, at ligene af de omkomne er på vej til en amerikansk base i Tyskland.

Sammen med USAs ambassade i Kairo blev konsulatet i Benghazi angrebet af vrede, radikalt islamistiske demonstranter, der protesterede mod en kontroversiel antiislamisk, amerikansk produceret film på internettet om profeten Muhammed.

En græsk entreprenør, der kendte den amerikanske ambassadør, siger til CNN, at han identificerede liget af Christopher Stevens onsdag morgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.