Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA's ambassader melder om vrede over indrejseforbud

En protestskrivelse er ifølge kilder på vej fra ambassader og ansatte i USA's udenrigsministerium.

Washington. Det amerikanske udenrigsministerium har modtaget en lang række meldinger fra USA's ambassader rundt om i verden, der melder om stor vrede, efter præsident Donald Trump indførte et meget omtalt indrejseforbud på 90 dage.

Det siger en unavngiven kilde i ministeriet til nyhedsbureauet Reuters.

Også internt i USA er der modstand mod Trumps beslutning om at udelukke indrejse for statsborgere fra syv lande. Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Wall Street Journal skriver, at der cirkulerer en form for protestskrivelse i USA's udenrigsministerium.

En kilde i ministeriet siger til avisen, at over 100 ansatte på USA's ambassader og i udenrigsministeriet har skrevet under på skrivelsen.

Blandt signaturerne er også højt placerede ansatte i diplomatiet, siger kilden.

- Dette forbud opnår ikke målet og vil sandsynligvis have den modsatte virkning, lyder det blandt andet i skrivelsen.

I stedet vil indrejseforbuddet, der ifølge Trump har til formål at forhindre terror, "omgående forsure forholdet til de syv lande samt til store dele af den muslimske verden", lyder det i det udkast, som Wall Street Journal har set.

Også Reuters skriver, at der cirkulerer en form for protestskrivelse i det amerikanske udenrigsministerium.

Dekretet fra Trump medfører, at statsborgere fra syv lande med en overvejende muslimsk befolkning indtil videre ikke har lov at rejse ind i USA.

Bestemmelsen rammer også personer med dobbelt statsborgerskab.

I samme ombæring har Trump sat den amerikanske flygtningemodtagelse i bero i foreløbig 120 dage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.