Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA ville sprænge en atombombe på månen

Under Den kolde Krig ville foreslog videnskabsmænd, at USA sprængte en atombombe på månen for at skræmme Sovjetunionen.

Under Den kolde Krig i 1950erne havde amerikanske videnskabsmænd en plan om at lade en atombombe sprænge på månens overflade for at vise militære muskler,
Under Den kolde Krig i 1950erne havde amerikanske videnskabsmænd en plan om at lade en atombombe sprænge på månens overflade for at vise militære muskler,

Det lyder måske som en af de mere vanvittige historier fra science fiction litteraturen, men planen om at sprænge en atombombe på månen var rigtig nok.

Under Den kolde Krig i 1950erne havde videnskabsmænd en plan om at lade en atombombe sprænge på månens overflade for at vise militære muskler, beretter avisen Daily Mail. Projektet havde navnet Projekt A119.

Projektets idemand var astronom Carl Sagan og den tekniske ansvarlige var fysikeren Leonard Reiffel. Carl Sagan var på det tidspunkt en ung studerende, der specialiserede sig i astronomi, og han blev senere en verdensberømt videnskabsmand.

Da projektet så dagens lys, var USA på hælene, og Sovjetunionen havde sendt deres Sputnik op i verdensrummet. Ideen var, at Sovjetunionen skulle skræmmes. Reiffel er nu 85 år, og han blev senere vicedirektør for NASA. Sagan blev ikke mindst kendt for at popularisere videnskab i tv.

Projektet blev opgivet, fordi man frygtede radioaktiv bestråling af jorden. I forbindelsen med artiklen kontaktede nyhedsbureauet AP de amerikanske myndigheder, der dog nægtede at give yderligere oplysninger om projektet, skriver Daily Mail.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.