Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA vil skærpe sikkerheden i lufthavne

Ny skærpet sikkerhed indebærer ikke umiddelbart, at der bliver nye forbud mod bærbare computere.

New York. De amerikanske myndigheder vil inden for kort tid indføre skærpede sikkerhedsregler for flyvninger til udlandet. De nye regler omfatter øget brug af skannere og detektorer og bedre kontrol af passager.

Men de indebærer ikke umiddelbart et udvidet forbud mod bærbare computere og anden elektronik i kabinen.

Det er det amerikanske indenrigsministeriums sikkerhedstjeneste, som vil offentliggøre de nye regler onsdag.

Reglerne omfatter fly, der ankommer i USA.

Det manglende forbud mod bærbare kaldes en sejr for de amerikanske flyselskaber. De havde frygtet problemer og forstyrrelser som følge af et sådant forbud.

Selskaber, som ikke lever op til de nye krav, vil dog kunne blive ramt af computerforbud.

Europæiske og amerikanske embedsmænd siger, at flyselskaberne har 21 dage til at få de nye forbedrede detektorer og skannere på plads - deriblandt også bedre kontrol af passagererne.

Reuters rapporterede tidligere i denne måned, at kravene omfatter nye detektorer, mere uddannelse af lufthavnspersonale samt flere sporhunde.

Tidligere i år indførte USA et forbud mod bærbare computere, tablets og andet større elektronisk udstyr på fly fra flere lande i Mellemøsten.

De amerikanske luftfartsselskaber frygter imidlertid, at det vil skade omsætningen.

Navnligt for business class, hvis et forbud mod bærbare computere og tablets også rammer flyvninger fra Europa eller de i alt 280 lufthavne, hvorfra der går direkte fly til USA.

De lande, der i øjeblikket er ramt af forbuddet, er Tyrkiet, Marokko, Jordan, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar, Saudi-Arabien og Kuwait.

Storbritannien har indført et lignende forbud for flyvninger fra seks lande i Mellemøsten af frygt for sprængstoffer.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.