Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA vil sende 4000 ekstra soldater til Afghanistan

Antallet af amerikanske soldater i Afghanistan skal øges fra 8500 til 12500 i kampen mod Taliban, skriver AP.

En afghansk soldat justerer sit våben, mens han står på sin pansrede humvee nær Al Zahra-moskéen i Kabul. USA vil sende yderligere 4000 soldater til Afghanistan, oplyser en kilde i præsident Donald Trumps administration til nyhedsbureauet AP. Scanpix/Wakil Kohsar
En afghansk soldat justerer sit våben, mens han står på sin pansrede humvee nær Al Zahra-moskéen i Kabul. USA vil sende yderligere 4000 soldater til Afghanistan, oplyser en kilde i præsident Donald Trumps administration til nyhedsbureauet AP. Scanpix/Wakil Kohsar

USA vil sende yderligere 4000 soldater til Afghanistan. Det oplyser en kilde i præsident Donald Trumps administration til nyhedsbureauet AP.

Beslutningen, som hører under forsvarsminister Jim Mattis, bliver muligvis offentliggjort i næste uge, siger kilden.

Trump har givet Mattis mandat til at fastsætte antallet af soldater i de amerikanske operationer i udlandet.

I Afghanistan har den øverstkommanderede for de amerikanske soldater i landet gentagne gange sagt, at han ikke har tilstrækkeligt med soldater til at støtte de afghanske sikkerhedsstyrker i deres kamp mod Taliban, som synes at have fået fornyet styrke i nogle dele landet.

Den tiltagende trussel, som militante islamister udgør, er blevet understreget af adskillige blodige angreb i hovedstaden Kabul for nylig. Flere amerikanske soldater er også blevet dræbt i Afghanistan i den seneste tid.

Langt størstedelen af de ekstra soldater skal deltage i oplæringen og træningen af afghanske soldater og politifolk. En mindre gruppe skal deltage i antiterroraktioner, siger AP's kilder, som ikke kan oplyse yderligere detaljer.

USA har for øjeblikket 8500 soldater udstationeret i Afghanistan.

Trump har »arvet« konflikten, som der ikke er nogen klar strategi eller tidshorisont for. Det var præsident George W. Bush, som sendte styrker til Afghanistan for at fjerne Taliban fra magten. Det skete i kølvandet på angrebene mod USA 11. september 2001.

Under Trumps forgænger, Barack Obama, var der i 2009 over 100.000 amerikanske soldater i Afghanistan.

Trump har knap nok nævnt Afghanistan under sin valgkamp eller i sin første tid som præsident.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, sagde i sidste måned, at den vestlige alliance ikke vender tilbage til kampmissioner i landet.

Danmark har for nylig modtaget en forespørgsel fra USA om at øge sit bidrag til Afghanistan.

Med den amerikanske forsvarsminister ved sin side udtalte forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), i sidste måned, at Danmark godt kan finde på at øge antallet af soldater i Afghanistan.

Det danske forsvar har haft soldater i Afghanistan siden 2002. Fra 2002 til 2015 som del af den Nato-ledede mission »International Security og Assistance Force« (Isaf).

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.