Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA vil ramme Kim Jong-un på pengene efter prøvesprængning

Repræsentanternes Hus har vedtaget et lovforslag, der går efter eliten i Nordkorea.

Washington: Et overvældende flertal i Repræsentanternes Hus i Washington har tirsdag stemt for at stramme sanktionerne mod styret i Nordkorea yderligere.

418 ud af de 420 medlemmer af huset, der er det ene af Kongressens to kamre, står bag stramningerne.

De bliver vedtaget, knap en uge efter at regimet i Pyongyang offentliggjorde, at det havde gennemført en prøvesprængning af en brintbombe.

Senatet, Kongressens andet kammer, ventes at vedtage et lignende lovforslag snarest, hvilket er nødvendigt, hvis sanktionerne skal blive til virkelighed.

- Lovforslaget vil sigte mod at lægge et økonomisk pres for at isolere Kim Jong-un (Nordkoreas leder, red.) og hans nærmeste støtter fra de midler, de har stående i udenlandske banker, siger Ed Royce, formand for Repræsentanternes Hus' Udenrigskomité.

Størstedelen af Nordkoreas handel med udlandet finder sted via Kina, der er landets nærmeste allierede.

Egentligt skulle Repræsentanternes Hus have stemt om lovforslaget allerede mandag, men som en protest mod præsident Barack Obamas linje over for Nordkorea, der ifølge kritikere er for blødsøden, besluttede de republikanske ledere i huset at udsætte afstemningen til kort tid før Obamas State of the Union-tale natten til onsdag dansk tid.

- Kim-regimets fortsatte forsøg på at udvikle et atomarsenal er en direkte trussel mod USA. Nu er det tid til handling, siger Ed Royce ifølge AFP.

FN's Sikkerhedsråd overvejer også at indføre nye tiltag for at straffe Nordkorea for den prøvesprængning af, hvad styret påstår er en brintbombe, men som ifølge udenlandske eksperter "kun" er en atombombe.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.