Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA vil modernisere Taiwans kampfly

Trods voldsom utilfredshed fra Kinas side har USA besluttet at modernisere Taiwans aldrende park af F-16-fly.

Obama-regeringen har meddelt den amerikanske kongres, at den har planer om at gå i gang med en omfattende modernisering af Taiwans aldrende park af kampfly til trods for modstand fra Kina.

Der er tale om en modernisering, som kan løbe op i 5,3 milliarder dollar - knap 29 milliarder kroner.

Kina reagerede omgående onsdag med at fordømme det bebudede våbensalg og advarede om, at den amerikanske beslutning vil skade både "kerneinteresser" i Taiwan og samarbejdet mellem Beijing og Washington på det militære og sikkerhedsmæssige område.

Samtidig har Kinas ambassadør i Washington, Zhang Yesui, afleveret en kraftig protest til Det Hvide Hus, oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Opgraderingen af Taiwans 146 amerikansk-byggede F-16 A/B-fly vil give disse samme muligheder som de nyere og mere slagkraftige F-16 C/D-fly.

Taiwan anmodede allerede tilbage i 2007 om at måtte købe 66 af de nye F-16 C/D-kampfly, der har en bedre radar og kraftigere våben end de gamle F-16 A/B-fly.

I Taiwan siger forsvarsministeriet, at opgraderingen vil bidrage til fred i regionen, fordi taiwanerne får bedre mulighed for at forsvare sig mod det, de betragter som truslen fra Kina.

I kongressen i Washington har 47 af de 100 senatorer og 181 af de 435 medlemmer af Repræsentanternes Hus skrevet til præsident Barack Obama og anmodet ham om at tillade Taiwan at købe mindst 66 af de nye F-16 C/D-fly.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.