Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA vil deltage i klimaforhandlinger trods exit fra Paris-aftale

For at beskytte sine interesser vil USA fortsat deltage i møder i de år, det tager at trække sig fra aftalen.

Under et besøg hos den franske præsident, Emmanuel Macron, i midten af juli sagde Donald Trump noget overraskende på et pressemøde, at noget kan ske med Parisaftalen, lad os se. Scanpix/John Macdougall/arkiv
Under et besøg hos den franske præsident, Emmanuel Macron, i midten af juli sagde Donald Trump noget overraskende på et pressemøde, at noget kan ske med Parisaftalen, lad os se. Scanpix/John Macdougall/arkiv

Washington D.C.. USA har fredag officielt informeret FN om, at landet vil trække sig ud af klimaaftalen fra Paris.

Amerikanerne efterlader dog en dør åben og siger, at de måske vil genoptage engagementet i aftalen, hvis betingelserne for USA i den forbedres.

Samtidig oplyser udenrigsministeriet i en erklæring, at USA fortsat vil deltage i FN's klimaforhandlinger i den tid, det tager for USA at trække sig ud af aftalen.

Den tidligste dato for et amerikansk exit fra klimaaftalen er 4. november 2020, hvilket er omkring samme tidspunkt for det næste præsidentvalg i USA.

- USA støtter en balanceret tilgang til en klimapolitik, der mindsker udledningen og samtidig fremmer økonomisk vækst og sikrer energisikkerhed, udtaler ministeriet.

- USA vil fortsætte med at deltage i internationale klimaforhandlinger og møder. Det sker for at beskytte amerikanske interesser og sikre, at alle fremtidige politiske muligheder forbliver åbne for administrationen.

Præsident Donald Trump annoncerede sin beslutning om at trække USA ud af klimaaftalen i juni. Her argumenterede han for, at aftalen ville koste USA billioner af dollar, nedlægge arbejdspladser og være en hindring for olie-, gas- og kulindustrien.

- Som præsidenten gav udtryk for 1. juni og efterfølgende er han åben for at genoptage engagementet i Parisaftalen, hvis USA kan opnå vilkår, der er gunstige for dets virksomheder, arbejdstagere, borgere og skatteydere, udtaler udenrigsministeriet i erklæringen fredag.

Under et besøg hos den franske præsident, Emmanuel Macron, i midten af juli sagde Trump noget overraskende på et pressemøde, at "noget kan ske med Parisaftalen, lad os se".

Det blev set som tegn på, at Donald Trump holder en dør åben for at ændre sin holdning til klimaaftalen.

Næsten 200 lande har skrevet under på aftalen, der blev indgået i Paris i december 2015. Den sigter mod at nedbringe udslippet af drivhusgasser for at bremse den globale opvarmning.

Konkret er målet at holde klodens opvarmning under maksimalt 1,5-2 grader i forhold til det førindustrielle niveau. I 2016 lå det på cirka 1,3 grader over.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.