Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Vi kan ikke tage hensyn til Syrien

Den amerikanske forsvarsminister bekymrer sig ikke synderligt over en eventuel syrisk reaktion på, at USA har sendt missiler til Tyrkiet.

USA: Fredag valgte USA at tage et klart standpunkt i striden i den konflikten mellem Tyrkiet og Syrien ved at sende Patriot-missiler til Tyrkiet.

De skal hjælpe tyrkerne med at forsvare sig mod eventuelle angreb fra nabolandet Syrien, som det blandt andet skete i oktober, hvor fem civile tyrkere blev dræbt af syriske bomber.

Umiddelbart en provokation mod Syrien og præsident Bashar al-Assad, men det kan amerikanerne ikke tage sig af, lyder det fra USAs forsvarsminister, Leon Panetta.

- Vi kan ikke bruge tid på at bekymre os om, hvorvidt det pisser Syrien af, sagde Panetta, da han ankom til den tyrkiske flybase Incirlik omkring 100 kilometer fra grænsen til Syrien.

I alt sendes der seks Patriot-batterier til NATO-landet Tyrkiet. Holland bidrager også med to, og det samme gør Tyskland. Alle raketbatterierne vil komme under NATOs kommando og vil kunne anvendes fra januar næste år.

Under det 20 måneder lange oprør mod præsident Bashar al-Assad i Syrien har de blodige kamphandlinger spredt sig nordpå til grænsen til nabolandet Tyrkiet. Regeringen i Ankara støtter oprørerne i Syrien, som kæmper mod Assads regeringsstyrker.

Patriot-systemet er designet til at nedskyde angribende missiler, som det sporer via et radarsystem.

Tyrkiet har anmodet NATO om at placere missilerne langs dets grænse mod Syrien af frygt for, at kampene på den anden side af grænsen vil brede sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.