Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Vi forhandler videre til torsdag morgen

Den amerikanske udenrigsminister er angiveligt klar til at fortsætte forhandlingerne i Schweiz om Irans atomprogram til torsdag morgen.

SCHWEIZ: Et døgn efter, at den fastlagte deadline blev overskredet, er der endnu ikke indgået nogen officiel aftale om Irans atomprogram.

Men de seks lande - USA, Rusland, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Kina - forhandler angiveligt stadig med Iran om en aftale i den schweiziske by Lausanne.

Onsdag aften erklærer USAs udenrigsminister John Kerry sig klar til at blive i Lausanne i hvert fald til torsdag morgen for at fortsætte forhandlingerne. Det siger udenrigsministerens talsmand ifølge Reuters.

»Vi fortsætter med at gøre fremskridt, men er endnu ikke nået til en politisk forståelse,« siger talsmanden, Marie Harf, til Reuters.

Forhandlingerne har stået på i månedsvis, og de seneste dage har der været forlydender om, at man var tæt på at nå i mål.

Men onsdag sagde den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, at det ikke kan udelukkes, at forhandlingerne ender uden resultat.

»Der kommer nye forslag på bordet, nye anbefalinger, i aften (onsdag aften, red.),« sagde Steinmeier ifølge Reuters onsdag aften.

»Jeg kan ikke forudsige, om det er tilstrækkeligt til, at en aftale kan indgåes,« tilføjede han og sagde, at det nu var op til Iran at komme med indrømmelser, efter at forhandlingspartnerne havde givet sig på en række punkter.

Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif sagde til gengæld til Reuters, at »fremskridt og succes for forhandlingerne afhænger af den politiske vilje hos modparten«.

Onsdag aften forlød det ifølge Reuters, at den franske udenrigsminister Laurent Fabius ville vende tilbage til Schweiz for at tilslutte sig forhandlingerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.