Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA straffer Ruslands »ondsindede aktiviteter« med nye sanktioner

USA kongres gennemtrumfer nye sanktioner mod oligarker, der er helt tæt på præsident Vladimir Putin.

Amerikansk præsident Donald Trump.
Amerikansk præsident Donald Trump.

USA's regering indfører sanktioner mod en række russiske oligarker, embedsmænd og selskaber med tætte forbindelser til præsident Vladimir Putin.

Det er nogle af de hidtil mest barske sanktioner fra amerikansk side for at straffe det russiske styres "ondsindede aktiviteter".

Blandt de handlinger, der henvises til, er russisk indblanding USA's valg i 2016.

Sanktionerne kommer efter pres fra den amerikanske kongres. Her har man efterlyst, at folk tæt på Putin straffes.

Blandt de oligarker, der rammes, er Oleg Deripaska. Han sidder på det meste af det russiske marked for aluminium.

Han indgår i efterforskningen af præsident Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort. De to er tidligere samarbejdspartnere.

Deripaska er tidligere blevet ramt af USA's sanktioner.

Men de nye sanktioner er mere alvorlige for ham denne gang, skriver AP.

Blandt de øvrige oligarker, der rammes af sanktioner, er Kirill Sjamalov, som det hævdes er svigersøn til Putin, og Igor Rotenberg. Han er søn af Putins barndomskammerat Arkadij Rotenberg.

I alt syv oligarker rammes af de nye sanktioner. Det samme gør 12 selskaber, som de ejer eller kontrollerer. 17 højtplacerede embedsmænd og en statslig eksportør af russiske våben er også omfattet.

- USA griber til disse handlinger som et svar på den russiske regerings fortsatte og skamløse mønster med ondsindede aktiviteter over hele verden, siger en amerikansk embedsmand.

Men den amerikanske præsident, Donald Trump, er foreløbig tavs på sit foretrukne medie, Twitter, om de ny sanktioner.

Da USA indførte nye sanktioner mod Rusland sidste år, mente han, at de fratog ham retten til at føre udenrigspolitik.

Men kravet til ham og regeringen er vokset i Kongressen. Det er senest blevet skærpet af det formodede angreb med nervegift mod en russisk eks-spion og hans datter i England.

Flere runder af sanktioner fra USA har været reaktion på Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim.

En særlig anklager Robert Mueller er i gang med at undersøge, om Rusland og Trump-kampagnen samarbejdede under valgkampen i 2016. Her vandt Trump overraskende.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.