Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA-soldater letter vandreservoirer og oversvømmer boliger

Det er nødvendigt at lede vand fra reservoirer ved Houston for at undgå en endnu værre situation, siger hæren.

Ingeniørtropper vil lede vand fra overfyldte reservoirer nær Houston, så man ikke mister kontrollen med store vandmasser, oplyser hæren i en udtalelse. Scanpix/Brendan Smialowski
Ingeniørtropper vil lede vand fra overfyldte reservoirer nær Houston, så man ikke mister kontrollen med store vandmasser, oplyser hæren i en udtalelse. Scanpix/Brendan Smialowski

Ingeniørtropper vil lede vand væk fra fyldte reservoirer nær Houston i USA, så man ikke mister kontrollen med store vandmasser, oplyser hæren i en udtalelse.

Det vil betyde, at nærliggende beboelsesområder vil blive oversvømmet.

Niveauet i disse vandreservoirer er »steget drastisk« de seneste timer på grund af den tropiske storm Harvey, som er blandt de værste i nyere amerikansk historie.

Soldaterne vil lede vand fra reservoirerne Addicks og Barker til floden Buffalo Bayou, der løber igennem Houston.

»Hvis ikke vi begynder nu, vil vandmængder, der ikke kan kontrolleres, stige yderligere, og så får de større indflydelse på de nærliggende lokalsamfund,« siger Lars Zetterstrom, som leder ingeniørtropperne i Galveston.

Udledningen af vand fra de to reservoirer sker mandag morgen lokal tid.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.