Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA skrinlægger omdiskuterede planer om flyforbud - indtil videre

USA har meddelt EU, at man foreløbig har droppet plan om også at forbyde laptops på fly fra Europa.

Stockphoto
Stockphoto

Det vil ikke inden for den nærmeste fremtid blive forbudt at have bærbare computere med på fly til USA fra Europa. Det er meldingen fra de amerikanske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere i år indførte USA et forbud mod bærbare computere, tablets og andet større elektronisk udstyr på fly fra flere lande i Mellemøsten.

EU og USA har tirsdag haft en dialog om et eventuelt forbud. Det kommer altså ikke foreløbigt. Men det er stadig en mulighed.

»Minister John Kelly (minister for national sikkerhed i USA, red.) har bekræftet, at han vil indføre alle de tiltag, der er nødvendige for at sikre fly mod USA, hvis efterretningerne og trusselsniveauet kræver det,« siger talsmand for ministeriet for national sikkerhed David Lapan.

Ministeriet understreger i en skriftlig erklæring, at muligheden af at indføre et forbud »stadig er på bordet«.

Forbuddet mod bærbare computere på fly fra otte muslimske lande blev indført tidligere i år. Det er senere kommet frem, at forbuddet sandsynligvis var en reaktion på håndgribelige efterretninger om terrorplaner fra Islamisk Stat.

Tidligere har USA sagt, at Europa ikke ville blive omfattet af forbuddet. Men der har de seneste uger været tiltagende rygter om en forestående udvidelse. Og i weekenden sagde John Kelly åbent, at det kunne ske.

»Måske. Vi følger stadig efterretningerne. Det er en meget sofistikeret trussel og jeg vil ikke beslutte noget, før vi ved mere,« sagde han under et interview med Fox News.

De lande, der i øjeblikket er ramt af forbuddet, er Tyrkiet, Marokko, Jordan, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar, Saudi-Arabien og Kuwait.

Storbritannien har indført et lignende forbud for flyvninger fra seks lande i Mellemøsten.

Forbuddet er blevet kritiseret af flere, ikke mindst de luftfartsselskaber, der opererer ud af de ramte lande.

Den internationale luftfartsorganisation, Iata, har påtalt, at forbuddet ikke er en brugbar langsigtet løsning på truslen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.