Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Situationen i Syrien er ved at gå op for russerne

USA hilser russisk indrømmelse af, at syriske oprørere har mulighed for at vælte præsident Assad, velkommen.

SYRIEN: Rusland gav torsdag for første gang udtryk for, at landet tror, at oprørerne i Syrien kan lykkes i deres bestræbelser på at vælte præsident Bashar al-Assad - en indrømmelse, som USA hilser velkommen.

- Vi vil gerne rose den russiske regering for endelig at vågne op til virkeligheden og erkende, at regimets dage er talte, siger Victoria Nuland, talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium ifølge Reuters.

- Spørgsmålet er nu, om den russiske regering vil tilslutte sig det internationale samfund, der arbejder sammen med oppositionen i forsøget på at få indført demokrati, tilføjer hun.

Myndighederne i Moskva er i gang med at udarbejde en plan for evakuering af russiske statsborgere fra landet, hvis kampene skulle falde ud til oprørernes fordel.

Reuters citerede torsdag Ruslands viceudenrigsminister, Mikhail Bogdanov, for at sige:

- Man må se kendsgerningerne i øjnene. Regimet og regeringen i Syrien taber kontrol af mere og mere territorium. Desværre kan en sejr til den syriske opposition ikke udelukkes.

Rusland har en stor flådebase i middelhavsbyen Tartus og har gennem årene haft tætte forbindelser af såvel militær som økonomisk art med Syrien. Siden konflikten brød ud for snart 21 måneder siden, har Rusland uden slinger bakket op om præsident Assad og har i FNs sikkerhedsråd blokeret alle resolutioner, der har været vendt mod det syriske styre.

Russiske statsborgere i Syrien vil i tilfælde af en oprørssejr kunne blive jaget vildt, og det ved myndighederne i Rusland naturligvis.

Krigen i Syrien har på nuværende tidspunkt kostet op mod 40.000 mennesker livet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.