Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA sender to svenskere 11 år i fængsel for jihad

To svenske statsborgere er idømt fængsel i New York. De indrømmer at have arbejdet og kæmpet for al-Shabaab.

New York: To svenske statsborgere, Ali Yasin Ahmed og Mohammed Yusuf, kan se frem til 11 år i amerikansk fængsel, efter at de har erklæret sig skyldige i at have støttet den militante jihadistgruppe al-Shabaab i Somalia.

Det skriver det amerikanske justitsministerium i en pressemeddelelse.

Dommen er faldet ved distriktsdomstolen i det østlige New York, hvor de to var tiltalt for i perioden fra december 2008 til august 2012 at have været aktive medlemmer af al-Shabaab i Somalia.

Pressemeddelelsen citerer en anklager for, at de dømte forlod Europa for at slutte sig til organisationen, der beskrives som "en voldelig terroristorganisation", som står bag "talrige terrorangreb" og som "offentligt har tilskønnet til terrorangreb mod USA".

Efter ankomsten til det borgerkrigshærgede land på Afrikas Horn har de ifølge meddelelsen deltaget i "adskillige angreb mod regeringstropper".

En af de dømte, Mohamed Yusuf, har også optrådt i en propagandavideo fra al-Shabaab, som skulle opmuntre unge mænd til at rejse til Somalia og slutte sig til jihadistgruppen.

I videoen bliver der ifølge ministeriet også fremført trusler mod en "tegner, som har afbilledet profeten Muhammed". Meddelelsen sætter dog ikke navn på tegneren.

De to blev pågrebet af lokale myndigheder, da de i august 2012 var på vej til Yemen. Senere samme år blev de to overdraget til FBI, som indbragte dem for distriktsretten. I maj 2015 erklærede de sig skyldige.

En tredje person og også tiltalt i sagen. Der afsiges dom over ham den 29. januar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.