Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA sender missiler til Tyrkiet

Amerikanerne vil hjælpe tyrkerne med at forsvare sig mod angreb fra Syrien. Amerikanske Patriot-missiler skal stilles op ved grænsen mellem de to lande.

Patriot-missiler magen til dem, USA nu sender til Tyrkiet. Holland og Tyskland har allerede sendt tilsvarende forsvarssystemer til NATO-landet.
Patriot-missiler magen til dem, USA nu sender til Tyrkiet. Holland og Tyskland har allerede sendt tilsvarende forsvarssystemer til NATO-landet.

USA: Den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, har underskrevet en aftale om at sende Patriot-missiler til Tyrkiet for at forsvare landet mod raketangreb fra Syrien. USA vil samtidig sende 400 militærfolk til Tyrkiet, skriver Reuters.

I alt sendes der seks Patriot-batterier til NATO-landet Tyrkiet. Holland bidrager også med to, og det samme gør Tyskland. Alle raketbatterierne vil komme under NATOs kommando og vil kunne anvendes fra januar næste år.

Under det 20 måneder lange oprør mod præsident Bashar al-Assad i Syrien har de blodige kamphandlinger spredt sig nordpå til grænsen til nabolandet Tyrkiet. Regeringen i Ankara støtter oprørerne i Syrien, som kæmper mod Assads regeringsstyrker.

Patriot-systemet er designet til at nedskyde angribende missiler, som det sporer via et radarsystem.

Tyrkiet har anmodet NATO om at placere missilerne langs dets grænse mod Syrien af frygt for, at kampene på den anden side af grænsen vil brede sig. I oktober slog syriske granater ned i en landsby i Tyrkiet, hvor fem civile - to kvinder og tre børn - mistede livet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.