Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA satser på diplomati for at afvæbne Nordkorea

Efter et møde mellem Trump og Senatet står det klart, at diplomati er foretrukket i konflikten med Nordkorea.

Senatorer forlader en bygning ved Det Hvide Hus, hvor de har fået en briefing om USA's forhold til Nordkorea onsdag. Det er diplomati, der skal afvæbne Kim Jong-uns styre i Nordkorea, mener den amerikanske regering. I hvert fald som udgangspunkt. Scanpix/Mandel Ngan
Senatorer forlader en bygning ved Det Hvide Hus, hvor de har fået en briefing om USA's forhold til Nordkorea onsdag. Det er diplomati, der skal afvæbne Kim Jong-uns styre i Nordkorea, mener den amerikanske regering. I hvert fald som udgangspunkt. Scanpix/Mandel Ngan

Onsdag var Senatet, det øvre hus i USA's kongres, inviteret til briefing i Det Hvide Hus om forholdet til Nordkorea.

Det er ifølge nyhedsbureauet AFP særdeles utraditionelt, at sådan et møde finder sted uden for Kongressen.

Meldingen efter mødet var, at USA vil gå diplomatiets vej over for den nordkoreanske leder Kim Jong-uns styre.

- USA søger stabilitet og en fredelig afvæbning af Nordkoreas atomarsenal. Vi er åbne over for forhandlinger for at nå det mål, skriver USA's udenrigsminister, forsvarsminister og chefen for efterretningstjenesterne i en fælles udtalelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den demokratiske senator Christopher Coons fortalte efterfølgende til pressen, at et militært indgreb også blev diskuteret.

- Det var et alvorligt møde. Det blev gjort klart, hvor meget der er tænkt over og planlagt en militær mulighed, hvis det bliver nødvendigt.

- Der blev også redegjort for en diplomatisk strategi, der slog mig som klarsynet og velproportioneret, sagde senatoren ifølge Reuters.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea er øget de seneste uger.

Senest har Nordkorea udført yderligere missiltest, mens USA har sendt en flådegruppe mod området.

En amerikansk efterretningskilde siger til nyhedsbureauet dpa, at USA overvejer en lang række muligheder. Men i sidste ende er det Nordkoreas handlinger, der bestemmer, hvilken reaktion der kommer fra USA.

- Vi kigger på muligheder på tværs af alle trin på magtbarometeret i forbindelse med Nordkorea. Diplomatiske løsninger er at foretrække. Men militære forberedelser er også undervejs, siger kilden, der ønsker at være anonym.

Sideløbende med mødet sagde en kilde til AFP, at USA overvejer at føje Nordkorea til en liste over lande, som man anser som "sponsorer af terrorisme".

Nordkorea har tidligere optrådt på listen. Landet blev dog fjernet af præsident George W. Bush i 2008.

Iran, Sudan og Syrien er stadig på listen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.