Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Russiske hackere angreb 21 stater op til valget

Putin orkestrerede cyberangreb for at påvirke USA's præsidentvalg, siger tidligere minister for sikkerhed.

Tidligere minister for indenlandsk sikkerhed Jeh Johnson afgiver forklaring i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus onsdag som led i undersøgelsen af mulig russisk indblanding i sidste års amerikanske præsidentvalg. Reuters/Aaron P. Bernstein
Tidligere minister for indenlandsk sikkerhed Jeh Johnson afgiver forklaring i efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus onsdag som led i undersøgelsen af mulig russisk indblanding i sidste års amerikanske præsidentvalg. Reuters/Aaron P. Bernstein

Russiske hackere angreb valgsystemerne i 21 af USA's 50 delstater forud for det amerikanske præsidentvalg i november.

Det oplyser Jeanette Manfra, der er fungerende viceminister for cybersikkerhed, under en høring i Senatets efterretningsudvalg onsdag.

Det lykkedes ikke hackerne at trænge ind i valgsystemerne i alle de stater, de angreb, siger hun, men afviser at sige, hvilke stater der blev ramt af hackerangrebene.

Samtidig understreger Manfra, at der ikke er beviser for, at der blev manipuleret med selve stemmeafgivningen eller optællingen.

Senatets efterretningsudvalg er i gang med en granskning af Ruslands indblanding i sidste års præsidentvalg.

Den tidligere minister for indenlandsk sikkerhed Jeh Johnson afgav ligeledes forklaring for et efterretningsudvalg onsdag. Det skete i Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus.

Her forklarede han, at han var stærkt bekymret over de russiske bestræbelser på at trænge ind i det amerikanske valgsystem.

I en »voksende liste af stater« registrerede myndighederne »skanning og sondering omkring vælgerdatabaser«, siger Johnson.

Det lykkedes hackere at trænge ind i enkelte databaser. Men heller ikke her er der tegn på, at der blev manipuleret med selve stemmeafgivningen eller optællingen.

Johnson siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at han er overbevist om, at den russiske regering »under ledelse af selveste Vladimir Putin orkestrerede cyberangreb mod vores nation med det formål at påvirke vores valg«.

Johnson var minister for indenlandsk sikkerhed under præsident Barack Obama indtil januar i år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.