Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA og Sydkorea holder fælles militærøvelse 1. april

Trods diplomatiske forhandlinger med Nordkorea afholder USA og Sydkorea militærøvelse som sædvanligt.

Jim Mattis (til højre) siger i en udtalelse, at årets fælles militærøvelse mellem USA og Sydkorea bliver lige så stor som sædvanligt. Scanpix/Jet Fabara/arkiv
Jim Mattis (til højre) siger i en udtalelse, at årets fælles militærøvelse mellem USA og Sydkorea bliver lige så stor som sædvanligt. Scanpix/Jet Fabara/arkiv

Washington. USA og Sydkorea planlægger at holde en fælles militærøvelse den 1. april.

Det oplyser USA's forsvarsministerium, Pentagon, i en udtalelse.

Militærøvelsen har været udskudt på grund af vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang. Og der har samtidig været snak om, at øvelsen i år ville se anderledes ud på grund af diplomatiske forhandlinger med Nordkorea.

Men øvelsen bliver lige så omfattende som foregående år.

Det fremgår af udtalelsen fra USA's forsvarsminister, Jim Mattis, og den sydkoreanske forsvarsminister, Song Young-moo.

Her lyder det også, at Nordkorea er blevet informeret om øvelsen. Nordkorea er samtidig blevet oplyst om øvelsens "defensive karakter".

Nordkorea protesterer typisk mod øvelserne mellem USA og Sydkorea. Regimet kalder dem for forberedelser til en invasion.

I forbindelse med nye forhandlinger har Nordkorea dog sagt, at det accepterer øvelserne. Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, er også gået med til at mødes med USA's præsident, Donald Trump.

Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, skal efter planen mødes med den nordkoreanske leder i april. Her skal de to blandt andet drøfte mødet mellem Kim Jong-un og Donald Trump.

USA og Sydkoreas årlige øvelser har navnene Foal Eagle og Key Resolve.

Foal Eagle er den største og inkluderer cirka 11.500 amerikanske soldater og hele 290.000 soldater fra Sydkorea. Key Resolve involverer 12.200 soldater fra USA og 10.000 fra Sydkorea.

USA har i alt omkring 28.500 soldater permanent placeret i Sydkorea.

USA er forpligtet til at forsvare Sydkorea, i tilfælde af at landet bliver angrebet af Nordkorea.

Syd- og Nordkorea er teknisk set stadig i krig, da krigen mellem de to lande i 1950-1953 endte med en våbenhvile frem for en traktat.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.