Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA og Kina vil sammen begrænse Nordkoreas atomvåbenprogram

Handel og Nordkoreas atomvåbenprogram var de vigtigste emner på møde mellem Donald Trump og Xi Jinping.

USAs præsident Donald Trump sammen med Kinas præsident Xi Jinping.
USAs præsident Donald Trump sammen med Kinas præsident Xi Jinping.

USA og Kina er blevet enige om at samarbejde om et forsøg på at begrænse Nordkoreas atomvåbenprogram.

Det er sket på et møde mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping. De to holder møde på Trumps feriecenter Mar-a-Lago i Florida.

De to lande er ifølge USA's udenrigsminister, Rex Tillerson, enige om, at Nordkoreas fremskridt på området har nået et kritisk stadie.

Kina har længe været Nordkoreas vigtigste allierede.

Og Trump har flere gange kritiseret kineserne for ikke at lægge pres på Nordkorea for at få landet til at ændre den helt uforudsigelige adfærd.

Men på fredagens møde er det altså tilsyneladende lykkedes at nå frem til en form for enighed mellem Kina og USA. Der er ingen detaljer om aftalen.

Det andet store punkt på de to præsidenters dagsorden var handel.

Forud for mødet havde den amerikanske præsident tweetet, at det ville blive et svært møde, og at amerikanske selskaber skulle forberede sig på at finde alternative handelspartnere.

Men efter mødet er de to præsidenter blevet enige om en 100-dages plan. Den skal styrke amerikansk eksport og mindste USA's handelsunderskud med Kina, oplyser den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross.

Med udgangspunkt i de mange udfordringer kan det virke ambitiøst, erkender ministeren.

- Jeg mener, at det er et meget vigtigt symbol på det voksende forhold mellem de to lande, siger Wilbur Ross.

Donald Trump er allerede nu blevet inviteret på returbesøg i Kina.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.