Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA og EU uenige om mål for bæredygtighed

Danmark og EU kæmper en hård kamp mod USA om at nå til enighed om målene for et nyt og grønt FN-organ på topmødet for bæredygtig udvilkling i Rio.

Det danske formandskab og EU arbejder på at få stykket målene for et nyt FN-organ sammen, inden slutteksten for topmødet Rio+20 i Rio de Janeiro bliver underskrevet fredag i denne uge. Men ifølge Politiken forsøger USA at udvande målene for den nye instans.

Miljøminister Ida Auken (SF), som indtil videre har repræsenteret det danske formandskab i forhandlingerne forud for topmødet, der officielt begynder onsdag og slutter fredag, vil ikke bekræfte, at der arbejdes på et nyt organ i FN. Hun afslører imidlertid, at EU kæmper for, at FN skal have en større rolle i forbindelse med klodens grønne omstilling.

EU har foreslået mål for rent drikkevand, adgang til strøm, forurening i verdenshavene og skovning, men i den sluttekst, som Politiken har set, står der blot, at der skal udarbejdes mål. Dog ikke hvilke konkrete mål, og heller ikke hvem der skal betale for at nå dem.

Ministre fra flere lande, heriblandt klima- og energiminster Martin Lidegaard (R), udviklingsminister Christian Friis Bach (R) og miljøminister Ida Auken (SF), har i de seneste dage været samlet i Rio for at forhandle, mens flere end 180 regerings- og statsoverhoveder støder til onsdag, heriblandt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den danske forhandlingsdelegation vurderer ifølge Politiken, at de bæredygtighedsmål, man måtte komme frem til, vil være klar op til 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.