Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Nordkoreas trussel »meget bekymrende«

De nordkoreanske planer om at rette atomprøvesprængning mod USA bekymrer i Pentagon. Men amerikanerne er klar til at håndtere provokationen, understreger forsvarsministeren.

Det er »meget bekymrende«, at Nordkorea truer med at teste atomvåben og opsende flere langtrækkende raketter - endda mod USA. Det siger den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta ifølge Reuters.

Men bekymringen til trods er USA klar til at tage hånd om provokationen fra Pyongyang, lyder det på et pressemøde i forsvarsministeriet Pentagon.

Med trækket vil Nordkorea nemlig overtræde FNs sikkerhedsråds resolutioner, udvide afstanden mellem nordkoreanerne og det internationale samfund og »ikke gøre andet end at sætte håbet for fred over styr«. Derfor håber Panetta, at nordkoreanerne ombestemmer sig.

- Jeg håber, at de i sidste ende bestemmer sig for, at det er et bedre valg at blive en del af den internationale familie, siger forsvarsministeren ifølge Reuters.

Planerne om prøvesprængningen og opsendelsen af raketterne kom frem torsdag.

- Vi vil ikke lægge skjul på det faktum, at de forskellige satellitter og langtrækkende raketter, som vi vil affyre, samt den atomprøvesprængning, vi vil foretage, er rettet mod USA, udtaler landets øverste militære organ, forsvarkommissionen, via det statslige nyhedsbureau KCNA.

Ifølge forsvarskommissionen vil Nordkorea begå en »all-out«-handling, der vil være rettet mod USA, »det koreanske folks svorne fjerne«.

Nordkoreas offensive udmelding kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd tirsdag fordømte Nordkoreas raketopsendelse i december og strammede sanktionerne mod landet ved blandt andet at indføre rejserestriktioner for flere personer i landets elite samt indefryse aktiver for nordkoreanske virksomheder, der er engageret i udvikling af langtrækkende missilteknologi.

Nordkorea har tidligere foretaget to atomprøvesprængninger i 2006 og 2009.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.