Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA modsiger Syrien: Eksperter i kemiske våben er ikke kommet ind i angrebet by

Ifølge det amerikanske udenrigsministerium er OPCW-eksperter ikke kommet ind i Douma, skriver Reuters.

Ifølge det amerikanske udenrigsministerium er OPCW-eksperter ikke kommet ind i Douma, skriver Reuters.
Ifølge det amerikanske udenrigsministerium er OPCW-eksperter ikke kommet ind i Douma, skriver Reuters.

Det amerikanske udenrigsministerium mener ikke, at eksperter fra Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) er kommet ind i den syriske forstadsby Douma.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed modsiger amerikanerne syrisk stats-tv, der tidligere meddelte, at eksperterne var kommet ind i byen.

Douma ligger i udkanten af den syriske hovedstad, Damaskus, og blev angrebet lørdag den 7 april.

Oprindeligt var det eksperternes plan, at de skulle ind i byen søndag for at undersøge anklager om brug af kemiske våben. Men det blev udskudt.

I stedet blev et krisemøde i OPCWs kontorer i Haag til en diskussion mellem russiske og britiske repræsentanter om, hvorfor eksperterne ikke kunne komme ind i byen.

Tidligere tirsdag sagde den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, at det var »meget sandsynligt«, at eksperterne vil komme for sent, og at eventuelle beviser på et angreb være væk.

Det er det syriske regime selv, der har inviteret eksperterne fra OPCW til byen. Eksperterne har mandat til at finde ud af, om der har været brugt kemiske våben der, men ikke hvem der har brugt eventuelle kemiske våben.

Frankrig, Storbritannien og USA, har erklæret, at de har efterretninger, der tydeligt peger på, at det er det syriske regime, der har brugt kemiske våben under angrebet 7. april.

Det fik landene til i en fælles militæraktion at angribe udvalgte mål i Syrien natten til lørdag.

OPCWs formål er at implementere traktaten om våbenkontrol, der forbyder produktion, oplagring og anvendelse af kemiske våben, der trådte i kraft i 1997.

Siden 2014 har organisationen haft et hold af eksperter i Syrien.

Organisationen blev i 2013 belønnet med Nobels fredspris for sit arbejde. Året efter forsøgte organisationen at få fjernet det syriske regimes kemiske våbenlagre.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.