Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Kinesisk metal kan true vores nationale sikkerhed

Billigt kinesisk metal får amerikanske producenter til at lukke, så der ikke er aluminium til USA's kampfly.

Handelsminister Wilbur Ross vil undersøge, om kinesisk aluminium er en trussel for USA's sikkerhed (arkivfoto). Reuters/Yuri Gripas
Handelsminister Wilbur Ross vil undersøge, om kinesisk aluminium er en trussel for USA's sikkerhed (arkivfoto). Reuters/Yuri Gripas

Det amerikanske handelsministerium har onsdag igangsat en undersøgelse af en stigende import af aluminium fra primært Kina.

Undersøgelsen skal give et bud på, om overfloden af aluminium ind på det amerikanske marked er en fare for USA's nationale sikkerhed.

Handelsministeriet vil især undersøge, om kinesiske firmaer dumper statsstøttet aluminium på det amerikanske marked til underpris.

Det billige aluminium har fået amerikanske producenter til at dreje nøglen om.

Derfor er der nu kun en producent, Century Aluminium, tilbage, der kan lave et specielt aluminium, som bruges i vigtige amerikanske jagerfly.

Ifølge handelsminister Wilbur Ross kan det firma formentlig ikke imødekomme efterspørgslen, hvis der skulle opstå øget behov. Det kunne for eksempel ske i forbindelse med en militær konflikt.

- På samme tid som vores militær har behov for mere aluminium af højeste kvalitet, har vi kun en producent af aluminium, der har kvalitet til vores luftvåben, siger Ross.

Han vil blandt andet have svar på, om der er aluminium nok til at møde behovet fra det amerikanske forsvar.

Samtidig skal undersøgelsen se nærmere på, hvordan tabet af job og investeringer i industrien påvirker den nationale sikkerhed.

Presset på den amerikanske aluminiumindustri er steget kraftigt de seneste år. Det har fået de fleste anlæg, der ikke er lukket, til at skære ned på produktionen.

Hvis konklusionen af ministeriets undersøgelse bliver, at importen er en trussel mod USA's sikkerhed, kan det føre til vidtgående handelsbarrierer på aluminium.

Selv om Kina er en stor årsag til problemet, siger Ross også, at eksempelvis Rusland sender metal mod USA og er en del af problemet.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.