Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA-kender: Præsidentdebat i Trumps skygge

Republikanske politikere kastede med mere »substantielt mudder« uden Donald Trump i tv-debat.

Des Moines: Krigen på ord mellem kandidaterne, der gør sig håb om at repræsentere Republikanerne ved årets præsidentvalg i USA, er fortsat hård.

Det vurderer Anders Agner Pedersen, redaktør på hjemmesiden kongressen.com, efter at den sidste tv-debat mellem politikerne, før vælgerne i delstaten Iowa peger på deres favorit, har fundet sted.

- Vi så en meget intens debat, hvor det er tydeligt, at alle kandidater er klar over, at det er lige om hjørnet, at de første vælgere afgiver deres stemmer. Tonen var skærpet, og intensiteten var tydelig fra start til slut, siger han til Ritzau.

Frontløber Donald Trump valgte for få dage siden at droppe debatten, fordi han har følt sig urimeligt behandlet af Fox News, der stod for debatten.

Derfor var han ikke på scenen natten til fredag dansk tid. Dermed var de mere platte fornærmelser kandidaterne imellem også pillet ud.

- Alene det faktum, at Trump manglede, gjorde, at de lidt mere underlødige fornærmelser ikke var der i samme grad, siger Anders Agner Pedersen.

- Der blev kastet med en masse mudder, men mere substantielt mudder end når Trump gør det. De var uenige i politiske standpunkter, siger han.

Uden Trump og de medfølgende spydigheder på podiet klarede flere kandidater sig bedre end tidligere.

- Det var interessant, hvordan Chris Christie formåede at have en af sine vel nok bedste aftener, hvor han absolut fik taget nogle stik hjem. Det var også ret tydeligt, at Jeb Bush havde en af de bedre debatter, siger Anders Agner Pedersen og fortsætter:

- Han har haft det meget svært tidligere, og han lignede mest en mand lettet over, at han ikke hele tiden skulle forholde sig til Trumps provokationer.

Donald Trump holdt sit eget arrangement i stedet, men det er endnu usikkert, om det var et godt eller dårligt træk af Trump at vende ryggen til Fox News.

- Det er meget svært at vurdere, om det var godt eller dårligt. Det bliver spændende at se, hvad målingerne viser det kommende døgn, siger Anders Agner Pedersen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.