Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA kalder Ruslands udvisninger urimelige: Drop offerrollen

Ruslands udvisning af amerikanere er urimelig, mener ambassadør. Han ser det som tegn på ulyst til samarbejde.

USA's ambassadør i Rusland, Jon Huntsman (th.), mener, at Ruslands udvisninger af amerikanske diplomater er uden berettigelse. Det er tegn på, at Rusland ikke ønsker dialog efter formodet giftangreb i England, mener Huntsman. Scanpix/Pavel Golovkin
USA's ambassadør i Rusland, Jon Huntsman (th.), mener, at Ruslands udvisninger af amerikanske diplomater er uden berettigelse. Det er tegn på, at Rusland ikke ønsker dialog efter formodet giftangreb i England, mener Huntsman. Scanpix/Pavel Golovkin

Washington D.C.. Der er ingen rimelighed i Ruslands beslutning om at udvise 60 amerikanske diplomater, mener den amerikanske ambassadør i Moskva.

Rusland har torsdag i samme ombæring besluttet at lukke USAs konsulat i Skt. Petersborg.

Heller ikke den afgørelse kan »retfærdiggøres«, meddeler ambassadør Jon Huntsman, som torsdag blev kaldt til samtale i udenrigsministeriet i Moskva.

Ruslands beslutning om at udvise 60 diplomater kommer, i forlængelse af at USA forleden meddelte Rusland, at 60 russiske diplomater udvises som følge af et formodet angreb med nervegift på eksspionen Sergej Skripal.

Skripal, som sammen med sin datter blev fundet livløs på en bænk i den sydengelske by Salisbury 4. marts, er fortsat kritisk syg.

Huntsman mener, at russernes modsvar beviser, at Rusland ikke er interesseret i dialog med USA om væsentlige emner.

Ambassadøren udtaler sig, efter at han torsdag aften har modtaget en liste over diplomater, som skal forlade Rusland i løbet af de næste to døgn.

Efter Ruslands melding om diplomatudvisninger siger det amerikanske udenrigsministerium, at Rusland ikke bør »opføre sig som et offer«.

I ministeriet i Washington siger talskvinde Heather Nauert, at Rusland "skal lade være med at opføre sig som et offer". Hun kalder russernes beslutning »beklagelig«.

USA forbeholder sig ret til at besvare Ruslands modsvar, understreger talskvinden med henvisning til udvisningerne.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.