Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA i sorg efter voldsomt skoleskyderi

Skoleskyderiet i Connecticut har sendt chokbølger igennem USA, hvor sorgen ikke blot har ramt lokalsamfundet i den lille by Newton.

Flaget er på halv ved Det Hvide Hus i Washington og på resten af de offentlige bygninger i USA. Det bad præsident Barack Obama om fredag, da han talte i kølvandet på skoleskyderiet på Sandy Hook Elementary School i byen Newton i staten Connecticut.

Massakren, der kostede 26 livet - 20 børn og 6 voksne - på skolen i det lille lokalsamfund, har ramt amerikanerne hårdt, og det var en tydeligt rørt præsident, der gik på talerstolen i Det Hvide Hus.

Barack Obama understregede, at han talte som forælder, men at han som præsident vil gøre alt, »hvad der står i hans magt« for at hjælpe.

- Vi bliver nødt til at stå sammen og gøre noget for at forhindre flere tragedier som denne her, uanset hvilken politisk overbevisning, vi har, sagde præsidenten med henvisning til den debat om USAs våbenlovgivning, der har været efter de forrige skyderier i landet.

Talsmand for Connecticut State Police, Paul Vance, roser lokalsamfundet i Newton for at have bakket op om politiets indsats og om hinanden. Han fortæller, at FBIs team for krisehåndtering ankommer til Newton lørdag for at tage hånd om de pårørende til ofrene.

20 børn blev dræbt, da en mand i sort, skudsikker vest bevæbnet med fire våben skød vildt omkring sig i den del af Sandy Hook Elementary School, der huser 0. til 4. klasse. Seks voksne blev dræbt, heriblandt formentlig gerningsmandens mor, der ifølge CNN blev fundet i en bolig tæt på skolen. Og faren til gerningsmanden skulle også være død.

Personen bag massakren, der ifølge de seneste oplysninger er en 20-årig mand, skød sig selv efter massakren. Dødstallet skulle dermed være oppe på 27 inklusive gerningsmanden selv.

De første meldinger gik på, at gerningsmanden var 24 år og storebror til den 20-årige, der nu formodes at være manden, der trykkede på aftrækkeren. Men flere internationale medier skriver, at den 24-årige nu er i politiets varetægt. Det vides ikke, om han har deltaget i skyderiet, eller om han blot bliver afhørt for at kaste mere lys over sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.