Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA i Sikkerhedsrådet: Rusland stod bag giftangreb i England

Den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, slår på krisemøde fast, at USA mener, at Rusland udførte angreb.

»USA mener, at Rusland står bag angrebet på to mennesker i Storbritannien med brug af en nervegift på militært niveau,« siger den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley. Scanpix/Timothy A. Clary
»USA mener, at Rusland står bag angrebet på to mennesker i Storbritannien med brug af en nervegift på militært niveau,« siger den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley. Scanpix/Timothy A. Clary

Rusland udførte et angreb på en russisk eksspion i Salisbury i det sydlige England. Det slår USA utvetydigt fast på et krisemøde i FN's Sikkerhedsråd.

»USA mener, at Rusland står bag angrebet på to mennesker i Storbritannien med brug af en militær nervegift,« siger den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley.

Sikkerhedsrådet bør handle på dette, mener USA.

4. marts blev den russiske eksspion Sergej Skripal og hans 33-årige datter fundet livløse på en bænk i Salisbury.

Ifølge de seneste meldinger fra britiske myndigheder er de to fortsat i kritisk tilstand.

Tirsdag efterlod den amerikanske præsident, Donald Trump, et lidt uklart indtryk af USA's stillingtagen til hændelsen i Salisbury.

Under et improviseret pressemøde sagde præsidenten, at det ud fra briternes efterforskning så ud til, at Rusland stod bag, og at han »betragtede dette som et faktum«.

I samme korte presseseance, som var svær at følge på grund af støj fra en helikopter, sagde Trump dog, at han først ville vurdere, om det kunne være rigtigt, og derefter »fordømme Rusland, eller hvem det måtte være.«

Den britiske premierminister, Theresa May, har sagt, at den russiskproducerede nervegift Novichok blev anvendt ved angrebet. Den er kendt som en ekstremt farlig gift.

Storbritannien har slået fast, at man finder det meget sandsynligt, at Rusland udførte angrebet.

Det har ført til, at May onsdag har givet 23 russiske diplomater en uge til at forlade landet.

Rusland har nægtet at stå bag. Reaktionen fra Moskva har været, at Mays beskyldning er en totalt uacceptabel provokation, og at intet land bør true en atommagt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.