Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA forfatter skudsikker Syrien-resolution til sikkerhedsråd

Med udkast til ny FN-resolution forsøger USA at få effektueret en våbenhvile i det krigshærgede Syrien.

Nikki Haley
Nikki Haley

En resolution om våbenhvile i Syrien, der blev vedtaget i FN's Sikkerhedsråd 24. februar, har ikke haft den ønskede effekt.

Derfor har USA forfattet et udkast til en ny resolution for det krigshærgede lande.

»Vi har forfattet et udkast til en våbenhvileresolution, som ikke giver mulighed for at slippe uden om,« siger USA's FN-ambassadør, Nikki Haley.

Resolutionen, der blev enstemmigt vedtaget i FN's Sikkerhedsråd for to uger siden, har slået fejl, mener Haley.

Haley påpeger, at resolutionen fra 24. februar efterlod smuthuller for »Iran, Rusland og den syriske præsident, Bashar al-Assad«.

I løbet af blot en uge i februar blev adskillige hundrede mennesker dræbt i den syriske by Ghouta, der er en forstad til Syriens hovedstad, Damaskus.

Det fik flere medlemmer af Sikkerhedsrådet til hurtigt at samles om en resolution, der krævede 30 dages våbenhvile i Syrien.

Efter et par udsættelser af afstemningen om resolutionen blev medlemmerne enige om at stemme for, men den har ikke fungeret i praksis.

Kamphandlingerne fortsatte i Ghouta, da resolutionen var trådt i kraft.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.