Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Få 200 dollar for dit våben

Los Angeles afholder sit årlige tilbagekøbsarrangement, hvor borgere bliver betalt for at indlevere deres våben.

Ingen spørgsmål-aktionen udløser 100 dollar for et håndvåben og 200 dollar for et automatvåben.
Ingen spørgsmål-aktionen udløser 100 dollar for et håndvåben og 200 dollar for et automatvåben.

USA: Los Angeles afholder onsdag amerikansk tid sit årlige tilbagekøbsarrangement, hvor borgere tilbydes op mod 100 dollar i gavekort for håndvåben, haglgeværer og rifler og op mod 200 dollar i gavekort for automatvåben, skriver Latimes.com.

Kampagnen, der normalt finder sted i foråret, er blevet fremrykket som reaktion på skolemassakren på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, tidligere på måneden, hvor en 20-årig mand skød og dræbte 20 børn og seks voksne kvinder, inden han skød sig selv.

Embedsmænd fra The Los Angeles Police Department (LAPD) fortæller, at våbnene kan indleveres anonymt, og at der ikke vil blive stillet nogle spørgsmål.

Los Angeles’ borgmester, Antonio Villaraigosa, startede tilbagekøbsprogrammet i 2009, og indtil videre har det fjernet 8.000 skydevåben fra gaderne. I maj i år indsamlede politiet 1.673 skydevåben, herunder 53 automatvåben, 791 håndvåben og 302 haglgeværer.

- Vi vågner alt for ofte op til overskrifter, der minder os om, at vi kom for sent, sagde Villaraigosa på et pressemøde i sidste uge ifølge Latimes.com.

- I Los Angeles tror vi på, at vi er nødt til stå sammen for at kunne forhindre lignende episoder, tilføjede han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.