Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA drøfter atomprogram med Nordkorea

Repræsentanter fra den amerikanske og nordkoreanske regering mødes i dag for at diskutere en mulig afvæbning Nordkoreas atomprogram. USA vil give nødhjælp til gengæld.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, overtog posten efter sin fars død d. 17. december 2012.
Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, overtog posten efter sin fars død d. 17. december 2012.

For første gang siden Kim Jong-ils død i december mødes USA nu med repræsentanter fra den nordkoreanske regering, ledet af den afdøde diktators søn, Kim Jong-un. Møder finder sted i dag i Beijing, hvor de amerikanske bestræbelser på at sætte en seriøs afvæbning af det nordkoreanske atomprogram skal drøftes.

De amerikanske bekymringer vedrørende det nordkoreanske atomprogram tog for alvor til tilbage i 2010, hvor den daværende diktator Kim Jong-il offentliggjorde byggeriet af en ny facilitet, hvis formål var at berige uran i forbindelse med produktionen af atomvåben. Det var et supplement til det eksisterende plutonium-program, som allerede var etableret.

Nordkorea har ifølge flere medier tidligere overvejet at udfase dele af atomprogrammet i bytte for amerikansk nødhjælp i form af mad til de mange sultende, fattige i den nordkoreanske befolkning.

Det amerikanske udenrigsministerium er dog "forsigtigt optimistiske" omkring dialogen, som talsmand Mark Toner siger til blandt andre amerikanske Fox News.

Om USA får held med at overtale Nordkorea til en hel eller halv afvæbning af det Nordkoreanske atomprogram, er stadig usikkert. Kim Jong-uns tidligere udtalelser tyder under alle omstændigheder på, at politikken ikke bliver ændret radikalt. Han har nemlig sagt, at verden ikke skal forvente de store ændringer i forhold til den politik, hans far, Kim Jong-il, førte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.