Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA blokerer for FNs Gaza-udtalelse

Amerikanerne vil ikke godkende en udtalelse, som fordømmer konflikten i Gaza, selvom resten af medlemmerne i FNs Sikkerhedsråd bakker op.

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton (tv) holder pressemøde med Israels premiereminister Benjamin Netanyahu.
Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton (tv) holder pressemøde med Israels premiereminister Benjamin Netanyahu.

USA: USA står i vejen for en udtalelse fra FNs Sikkerhedsråd, som skal fordømme den eskalerende konflikt mellem Israel og Palæstina i Gazastriben, skriver Reuters.

Amerikanerne blokerer for udtalelsen, som skal godkendes enstemmigt af Sikkerhedsrådet, fordi den »ikke addresserer årsagen til problemerne«. Årsagen til problemerne er ifølge USA de raketangreb, som den palæstinensiske Hamas-bevægelse gennem længere tid har sendt mod Israel.

Israelerne, der er en nær allieret af USA, giver også de vedvarende angreb skylden for, at konflikten er eskaleret.

- Vi har gjort det klart, at vi vil betragte enhver handling fra Sikkerhedsrådet på baggrund af, om den støtter de vedvarende diplomatiske forhandlinger, som skal forhindre, at volden eskalerer, forklarer Erin Pelton fra USAs FN-mission om landets veto.

Da den ikke kræver et øjeblikkeligt og permanent stop for raketangreb fra Gaza ind i Israel, fejler denne udtalelse, når det gælder om at bidrage konstruktivt til at nå de mål, fortsætter hun. Russerne er dybt utilfredse med USAs veto. Mandag sagde den russiske FN-ambassadør, Vitaly Churkin, at han er parat til at lade udtalelsen afløse af en resolution - der rent diplomatisk betragtes som et mere drastisk træk - hvis USA skulle blokere.

Foreløbig er resolutionen dog sat på stand-by oplyser Churkin. Han vil afvente de forhandlinger om en våbenhvile, som står på i regionen øjeblikket. Men lykkes det ikke parterne i Mellemøsten at blive enige om en våbenhvile, så erklærer den russiske FN-ambassadør sig parat til atter at rejse spørgsmålet om en resolution i Sikkerhedsrådet.

Rådet er generelt handlingslammet, når det gælder konflikten mellem Israel og Palæstina - ifølge FN-diplomater fordi, USA er opsatte på at beskytte Israel for næsten enhver pris.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.