Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA beklager lækage af oplysninger om Manchester-angreb

USA tager fuldt ansvar for lækage af hemmelige oplysninger om efterforskning i Manchester, siger Tillerson.

Blomster og støttebudskaber fylder St. Ann's Square i Manchester efter mandagens angreb, der kostede 22 mennesker livet. Hos britisk politi er der ifølge flere medier vrede over, at hemmelige oplysninger lækkede fra amerikansk side. Scanpix/Lindsey Parnaby
Blomster og støttebudskaber fylder St. Ann's Square i Manchester efter mandagens angreb, der kostede 22 mennesker livet. Hos britisk politi er der ifølge flere medier vrede over, at hemmelige oplysninger lækkede fra amerikansk side. Scanpix/Lindsey Parnaby

USA's regering tager det fulde ansvar for flere lækager af oplysninger fra det britiske politis efterforskning af bombeangrebet i Manchester tidligere på ugen.

Det siger den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, under et besøg i London fredag.

»Vi tager det fulde ansvar, og vi beklager selvfølgelig det, der er sket,« siger han.

Materialet fra efterforskningen var hemmeligt. Det omfattede blandt andet fotos, som har været bragt i New York Times.

Amerikanske medier var også de første til at offentliggøre navnet på den formodede gerningsmand, Salman Abedi. Denne oplysning havde briterne delt med USA som en del af efterretningssamarbejdet.

Tillerson tilføjer, at folk i hele USA er forfærdede over angrebet mod unge mennesker, der var til den amerikanske popsanger Ariana Grandes koncert i Manchester.

Han udtrykker håb om, at »det nære sikkerhedssamarbejde« mellem USA og Storbritannien kan fortsætte trods lækagerne. Det siger han i forbindelse med et møde med sin britiske kollega, Boris Johnson.

De to drøftede blandt andet terrorbekæmpelse.

Torsdag aften meddelte det britiske politi, at det har genoptaget udvekslingen af efterretninger med USA.

Samarbejdet blev indstillet som følge af lækager fra efterforskningen af bombeangrebet i Manchester.

Flere amerikanske medier bragte lækkede, hemmeligstemplede oplysninger fra efterforskningen af mandagens angreb, der kostede 22 mennesker livet.

Politiet i den britiske storby mener, at det har svækket efterforskningen, at materialet blev offentliggjort.

USA's præsident, Donald Trump, har lovet at undersøge lækagerne, som han kalder »dybt bekymrende«.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.