Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Assad-styret brænder ligene af tusindvis af fanger

USA mener, at Syrien bruger krematorium til at dække over massedrab i et berygtet militærfængsel.

Luftfoto af Sednaya-fængslet ved Damaskus. (Arkivfoto) Scanpix/Handout
Luftfoto af Sednaya-fængslet ved Damaskus. (Arkivfoto) Scanpix/Handout

USA beskylder Syriens regering for at have bygget et krematorium i et af landets militærfængsler, så regimet kan skaffe sig af med ligene af tusindvis af dræbte fanger.

Chefen for Mellemøst-kontoret i det amerikanske udenrigsministerium, Stuart Jones, fremlagde anklagerne mandag.

Ifølge ham har præsident Bashar al-Assads styre allerede dræbt tusindvis af indsatte i det berygtede militærfængsel Sednaya, der ligger lidt uden for hovedstaden Damaskus.

Hver dag bliver 50 nye fanger hængt, siger Stuart Jones.

Han tilføjer, at ligene brændes, og han fremlagde satellitbilleder der angiveligt viser, at der er bygget et krematorium inde på fængslets område.

Satellitbillederne er taget i januar 2015, og det er ikke umiddelbart klart, hvorfor USA har ventet med at fremlægge dem, skriver nyhedsbureauet AFP.

»Troværdige kilder mener, at mange af ligene er endt i massegrave,« siger Jones.

»Vi mener nu, at det syriske regime har installeret et krematorium i Sednaya-fængselskomplekset, som kan fjerne resterne af fangerne uden at efterlade beviser, siger topembedsmanden.«

USA mener, at krematoriet bruges til at dække over massedrab i fængslet. Beviserne vil blive præsenteret for det internationale samfund, tilføjer Stuart Jones.

I februar anklagede Amnesty International det syriske styre for at hænge et sted mellem 20 og 50 fanger hver uge i Sednaya-fængslet.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen er op mod 13.000 fanger blevet henrettet i fængslet i de første fire år af konflikten i Syrien.

Stuart Jones sætter ikke et præcist tal på antallet af ofre i det berygtede fængsel, men henviser til Amnesty Internationals oplysninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.