Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA: Al-Qaedas terrorvideo er ægte

Al-Qaeda har på en video påtaget sig ansvaret for terrorhandlingen mod Charlie Hebdo i Paris, og videoen er ægte ifølge USAs udenrigsministerium. Påstandene i videoen er dog langt fra bekræftet.

Screendump fra videoen, hvor Nasser bin Ali al-Ansi, en leder fra al-Qaedas forgrening i Yemen, snakkede om brødrene Kouachis angreb mod Charlie Hebdo.
Screendump fra videoen, hvor Nasser bin Ali al-Ansi, en leder fra al-Qaedas forgrening i Yemen, snakkede om brødrene Kouachis angreb mod Charlie Hebdo.

Videoen, hvor terrororganisationen al-Qaeda i Yemen påtager sig ansvaret for massakren på det satiriske tidsskrift Charlie Hebdo sidste onsdag, er ægte. Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium onsdag aften dansk tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi er overbeviste om, at videoen stammer fra al-Qaedas medieafdeling,« siger talskvinde Marie Harf, der videre oplyser, at USA fortsat undersøger, hvorvidt al-Qaedas påstande i videoen er sande:

»Vi gennemgår videoen stykke for stykke. Var der ideologisk vejledning til gerningsmændene? Var der penge involveret? Var der træning? Det er disse konkrete påstande, som vi gennemgår. Jeg autentificerer ikke alle dele af videoen, men den ser ud til at være ægte,« siger hun ifølge Reuters.

De to brødre Cherif og Said Kouachi stod bag terrorangrebet, hvor 12 personer blev dræbt, blandt dem to politifolk uden for bygningen, hvor Charlie Hebdo har hovedkontor.

Brødrene blev efter angrebet filmet med deres våben på gaden ved en flugtbil, og her gav de sig til at råbe »Vi har hævnet profeten«.

Fra deres sidste skjulested i en fabrikshal uden for Paris ringede en af brødrene til en fransk TV-station og erklærede, at de havde forbindelse til al-Qaeda i Yemen.

Det har siden vist sig, at begge brødre har været på træningsophold i Yemen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.