Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA advarer: Rusland opruster i Ukraine

Russerne foretager militærmanøvrer sammen med oprørerne i Ukraine og opstiller luftforsvar tæt på frontlinjerne, siger det amerikanske udenrigsministerium.

Arkivfoto. Russerne foretager militærmanøvrer sammen med oprørerne i Ukraine og opstiller luftforsvar tæt på frontlinjerne, siger det amerikanske udenrigsministerium.
Arkivfoto. Russerne foretager militærmanøvrer sammen med oprørerne i Ukraine og opstiller luftforsvar tæt på frontlinjerne, siger det amerikanske udenrigsministerium.

UKRAINE: Det amerikanske udenrigsministerium advarer om, at Rusland er ved befæste sig i Ukraine. Ifølge USA har russerne har opstillet flere forskellige luftforsvarssystemer i den østlige oprørskontrollerede del af nabolandet.

»Der er tale om det største antal luftforsvarssystemer siden august,« siger udenrigsministeriets talskvinde, Marie Harf, ifølge Reuters.

Hun fortæller videre, at russerne har placeret luftforsvarssystemerne tæt på frontlinjerne, hvor de prorussiske oprørere kæmper mod den ukrainske regeringshær. Samtidig har Rusland foretaget den største troppeopbygning på grænsen til det østlige Ukraine siden oktober, siger talskvinden.

Det amerikanske udenrigsministerium beskylder også Rusland for at gennemføre, hvad der betegnes som meget komplekse militærøvelser sammen med de ukrainske separatister.

Det er ikke første gang, at Rusland anklages for direkte indblanding i konflikten og for at yde materiel og mandskabsmæssig støtte til oprørerne. Anklagerne er rutinemæssigt blevet afvist af ledelsen i Moskva.

I stedet har russerne vendt retorikken mod USA, der har sendt 300 militærinstruktører til Ukraine for at træne landets nationalgarde.

Den igangværende våbenhvile holder stort set endnu, men den fornyede russiske støtte til separatisterne giver anledning til frygt for, at krigen skal blusse op igen, og separatisterne forsøge at vinde nyt territorium.

Som en EU-ambassadør siger til avisen Financial Times:

»Lad os være ærlige, vi har ikke set nogen forbedring af situationen - tværtimod forværres den.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.