Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

USA advarer mod terror i Europa

Fodbold-EM, der starter i næste uge, kan være mål for terrorister, lyder en rejsevejledning fra USA's udenrigsministerie. Varslet gælder for hele Europa.

Det er blandt andet med fokus på europamesterskaberne i fodbold i Frankrig, at USA's udenrigsministerie tirsdag bad amerikanske rejsende om at være på vagt over for terror i Europa i sommer.

- Det store antal turister, som besøger Europa denne sommer, vil udgøre mere velegnede mål for terrorister, hedder det i rejsevarslet fra USA.

Terrorister kan finde på at slå til på steder, hvor der er store arrangementer, på turiststeder, restauranter og i forbindelse med transport. Varslet gælder frem til 31. august.

- Vi gør amerikanske statsborgere opmærksomme på risikoen for potentielle terrorangreb over hele Europa, lyder det.

En talsmand for ministeriet sagde dog, at USA ikke ligger inde med informationer om specifikke trusler.

- Jeg er ikke bekendt med nogen specifikke, troværdige terrorplaner omkring disse begivenheder på noget bestemt sted i Europa, sagde talsmanden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men amerikanerne har ikke glemt, hvad der er hændt i Europa fornyelig.

I 2015 blev Frankrig ramt to gange af militante islamister, nemlig i januar, da der blev begået et angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Dramaet endte med, at 17 mennesker blev dræbt af tre terrorister. Angriberne blev dræbt af politiet.

13. november blev 130 mennesker dræbt ved en række koordinerede angreb på nationalstadion, et koncertsted og på restauranter i den franske hovedstad, Paris.

I marts i år blev en undergrundsstation og lufthavnen i Bruxelles ramt af angreb. Tre selvmordsbombemænd dræbte 32 mennesker.

USA nævner specielt, at der kan være risiko i Frankrig i forbindelse med cykelløbet Tour de France og EM i fodbold.

Fodbold-EM starter allerede i næste uge. Der skal spilles kampe rundt om i Frankrig, og de franske myndigheder har skærpet bevogtningen for at forhindre en gentagelse af sidste års blodige terror.

Ved det flerstrengede angreb i november i Paris blev en bombe detoneret ved det franske nationalstadion i Paris, mens det franske fodboldlandshold spillede mod Tyskland inde på stadion.

Amerikanske statsborgere opfordres til specielt at vise agtpågivenhed på offentlige steder, og når de bruger offentlige transportmidler.

Videre opfordres de til at undgå steder, hvor der er mange mennesker, ligesom de bør følge med i den lokale presse og være klar til ekstra sikkerhedstiltag.

Det amerikanske udenrigsministerie har to kategorier af varslingsmeddelelser.

Der er her tale om den milde version, der bruges til at oplyse amerikanske rejsende om ting og begivenheder, de skal være på vagt overfor.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.