Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uroligt Mali forlænger undtagelsestilstand

Tirsdag mistede 17 soldater livet i et angreb i Mali. Nu forlænger det afrikanske land nødret.

Bamako. Mali har onsdag forlænget undtagelsestilstanden i landet, oplyser den maliske regering.

Forlængelsen betyder, at nødret vil gælde i de kommende ti dage i det oprørsramte vestafrikanske land. En tidligere undtagelsestilstand udløb 15. juli og blev ikke umiddelbart videreført.

Det ekstraordinære tiltag sker, efter at Mali har været ramt af flere blodige angreb. Tirsdag mistede 17 soldater livet i et angreb på en militærbase. Islamister menes at stå bag.

Der er samtidig erklæret tre dages landesorg fra torsdag oven på tirsdagens attentat, skriver både Reuters og AFP.

Malis regering og forskellige oprørsgrupper underskrev sidste år en fredsaftale. Men aftalen har ikke formået at forhindre islamistiske militante i at begå vold i den nordlige del af landet.

Mali var indtil et militærkup i 2012 et demokratisk velfungerende land i Afrika. Kuppet i marts 2012 blev efterfulgt af et islamistisk oprør, der gjorde landet ustabilt.

Frankrig indledte i januar 2013 flyangreb mod de militante grupper. Senere samme år vedtog FN's Sikkerhedsråd en resolution, der godkendte en international styrke.

I slutningen af juni besluttede FN's Sikkerhedsråd at øge bidraget til missionen i Mali med 2500 fredsbevarende soldater. Dermed vil det samlede bidrag nå op på over 13.000 militærfolk og knap 2000 politifolk.

Danmark bidrager til styrken med soldater fra Jægerkorpset og støttepersonel. Det drejer sig ifølge Forsvaret om 49 soldater. Sidst på året øges indsatsen med et Hercules-transportfly og 50 soldater.

I maj blev mindst fem fredsbevarende FN-soldater dræbt i et baghold i det centrale Mali. Radikale islamister menes at stå bag drabene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.