Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uro og drab fortsætter i Egypten

Egyptens ledelse giver hæren ret til at arrestere civile.

Urolighederne fortsætter i Cairo, hvor en tilskuer til en demonstration mandag blev dræbt. Foto stammer fra hovedstaden søndag.
Urolighederne fortsætter i Cairo, hvor en tilskuer til en demonstration mandag blev dræbt. Foto stammer fra hovedstaden søndag.

EGYPTEN: Urolighederne fortsætter i Egypten, hvor præsident Morsi har indført undtagelsestilstand i tre byer langs Suez-kanalen. En 46-årig mand Cairo blev ifølge Reuters dræbt af skud mandag formiddag, da han stod på et hjørne af den centrale Tahrirplads og fulgte en demonstration.

Der er endnu ikke oplysninger om, hvem der affyrede skuddet. Demonstranter og politi var i slagsmål omkring pladsen, hvor politiet affyrede tåregasgranater mod demonstranter, der svarede igen ved at smide sten og andet kasteskyts mod politiet.

Demonstranter har de seneste to uger besat Tahrirpladsen i protest mod præsident Morsis islamistiske kurs og mod den forfatning, der blev vedtaget ved en folkeafstemning i midten af december, og som har klare islamistiske aftryk.

Med det seneste dødsfald har de seneste dages omfattende uroligheder i Egypten krævet 50 menneskeliv, flest i byerne Suez, Port Said og Ismaila, som altså er erklæret i undtagelsestilstand. Flest dræbte har der været i Port Said, hvor 40 har mistet livet.

Web-tv: Undtagelsestilstand giver uroligheder i Egypten

 

Egyptens regeringsledelse besluttede yderligere mandag, at give hæren ret til at arrestere civile og assistere politiet for at »tilbyde sikkerhed«, som en regeringskilde udtrykker det over for Reuters.

Kilden siger at hæren vil agere som en politistyrke, hvilket indebærer, at enhver der arresteres af soldater vil blive stillet for en civil ret og ikke en militærdomstol.

Det er ikke på nuværende tidspunkt klart, om hærens udvidede beføjelser kun gælder i de tre byer ved Suez-kanalen, eller om de også gælder i for eksempel Cairo og andre byer i Egypten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.