Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ups! Florida har forbudt sex ved en fejl

Politikerne i staten Florida er med stor sandsynlighed kommet til at forbyde sex mellem mennesker i et forsøg på at kriminalisere dyresex.

Floridas politikere med guvernør Charlie Crist i spidsen (på billedet) er ifølge biologer kommet til at forbyde sex helt.
Floridas politikere med guvernør Charlie Crist i spidsen (på billedet) er ifølge biologer kommet til at forbyde sex helt.

En formodentlig betragtelig del af Floridas voksne befolkning bliver kriminaliseret 1. oktober, hvis man læser en ny lov, der forbyder dyresex, helt bogstaveligt, skriver Huffington Post.

Det seksuelle forbud skyldes ikke en pludselig bølge af seksuel bornerthed, men at Floridas lovgivere længe har ønsket at forbyde dyresex efter en debat meget lig den, vi har haft i Danmark.

Et spørgsmål om definitionen af 'dyr'

Problemet er bare, at formuleringen af loven, der forbyder dyresex, ikke er specifik nok, hvis man tager de biologiske briller på vel at mærke.

Lovteksten bruger nemlig betegnelsen ’animal’ ('dyr' på dansk red.) til at definere den gruppe af skabninger, som dyresex-loven omfatter. Og ifølge biologerne bag den videnskabelige blog Southern Fried Science, falder mennesker også under denne kategori.

For ganske rigtigt adskiller mennesker sig fra dyr blandt andet på grund af vores intelligens. Men rent biologisk er der ikke noget, der adskiller mennesker fra dyr, påpeger en af forskerne bag bloggen.

Florida har forsvaret sig

Historien om sex-forbuddet har ikke overraskende skabt stor morskab på Twitter, hvor flere brugere påpeger, at det er rigtig dårlig reklame for USA’s bryllupsrejse-stat, hvis de er kommet til at forbyde sex ved en fejl.

Staten Florida har i en officiel udtalelse forsvaret sig med, at en dommer 'højst sandsynligt' vil tolke lovens forbud til kun at gælde 'ikke menneskelige dyr'.

I 2003 dømte den amerikanske højesteret, at de såkaldte sodomi-love var forfatningsstridige. Indtil da var det på papiret forbudt at dyrke oral- og analsex i flere amerikanske stater.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.