Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Unge anarkister gør oprør mod turister i Barcelona: »Jeg troede virkelig, at det var et terrorangreb«

En turistbus i Barcelona fik sidste torsdag skåret dækkene op og blev malet med graffiti i protest mod turisternes indtog i Barcelona. Gerningsmændene menes at være medlemmer af et ungdomsparti.

Graffiti på en gammel bunker, der er blevet et kendt udkigssted over Barcelona, fremlægger et kritisk budskab overfor turisterne med teksten »Fuck turisme«. Arkivfoto.
Graffiti på en gammel bunker, der er blevet et kendt udkigssted over Barcelona, fremlægger et kritisk budskab overfor turisterne med teksten »Fuck turisme«. Arkivfoto.

Barcelona er med sine talrige attraktioner en af verdens mest berømte turistbyer samt en af de turistbyer, hvor turisterne bruger flest penge.

Alligevel er der blandt nogle grupperinger stor utilfredshed med turistudviklingen i byen, der sidste torsdag udmøntede sig i, at en turistbus fik skåret hjulene op. Det skriver The Telegraph.

Turistbussen holdt ved FC Barcelonas stadion, Camp Nou, hvor turisterne fik mulighed for at tage billeder, mens maskerede personer løb hen og punkterede dækkene og spraymalede forruden.

Flere passagerer blev skræmt af episoden, og en britisk turist ved navn Andrew Carey troede, at de var vidner til et terrorangreb.

»Jeg troede virkelig, at det var et terrorangreb, og at mine dage var talte,« siger han til The Telegraph og fortæller:

»Maskerede mænd omringede bussen og begyndte at råbe. Vi forberedte os på, at nogen ville komme op ad trappen med en kniv eller en pistol. Det var en lettelse, at de kun malede med graffiti.«

De maskerede personer skrev ifølge The Telegraph »El Turisme Mata Els Barris« som oversat betyder »Turismen dræber nabolagene.« De menes at tilhøre et ungdomsparti til det politiske parti Candidatura d’Unitat Popular (CUP), som er imod de store turiststrømme.

Episoden har på ny opildnet en debat i Spanien om turismen, hvor fløjene deles mellem, om de mange besøgende er et gode eller et onde.

Den ene side af den politiske fløj mener, at CUP begår en »kæmpe fejltagelse«, mens partiet selv kommer med beskyldninger mod pro-turisme-fløjen og bl.a. kalder den »neoliberalistisk«, samt beskylder den for at begå »ren økonomisk vold«.

Kampen for eller imod turisterne har været på den politiske dagsorden i omtrent to år, hvilket bl.a. skyldes, at huspriserne er steget voldsomt i kølvandet på turismen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.