Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ungarns Orban: »Vi handler for at redde Europas kristne værdier«

De ungarske myndigheder har tirsdag strammet grænsekontrollen, efter nye love er trådt i kraft. 174 flygtninge og migranter er indtil videre blevet anholdt for at forsøge at krydse grænsen til Ungarn.

En aktivist bærer en maske med den ungarnske premierminister Viktor Orbans ansigt under en protest i Bruxelles mandag.
En aktivist bærer en maske med den ungarnske premierminister Viktor Orbans ansigt under en protest i Bruxelles mandag.

UNGARN: Politiet i Ungarn har tirsdag arresteret 174 flygtninge og migranter, der forsøgte at krydse grænsen til Ungarn. Samtidig har myndighederne afvist 16 flygtninges ønske om at få behandlet deres asylansøgning i landet, oplyser ungarske myndigheder til nyhedsbureauet Reuters.

Premierminister Viktor Orban, der har fået massiv kritik af flere EU-lande for den ungarske håndtering af flygtningekrisen, ser landets indsats som et forsvar for kristne værdier.

»Vi handler for at redde Europas kristne værdier ved at blokere ruten, som muslimske flygtninge bruger til at rejse gennem Balkan for at komme til Tyskland og Sverige,« siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Efter et møde fredag med Manfred Weber, der er formand for den konservative partigruppe i Europa-parlamentet, valgte Orban at gøre det klart over for internationale medier, at Ungarn ville skrue bissen på.

Nye skrappe love skulle implementeres, så landet kunne få bugt med flygtninge, der besætter jernbanestationer og nægter at give fingeraftryk, sagde Orban til Reuters.

Og tirsdag trådte en ny lov i kraft, der gør det muligt for Ungarn at arrestere flygtninge, der opholder sig illegalt i landet. Dertil valgte landets regering at starte opførslen af et hegn ved landets grænse mod Rumænien. Landet har i forvejen opført et tre et halvt meter højt hegn ved grænsen til Serbien for at forhindre, at tilstrømningen af flygtninge og migranter bliver ukontrollerbar.

Ungarns strenge grænsekontrol har fået Den Internationale Organisation for Migration (IOM) til at udtale til Reuters, at den ungarske grænsekontrol »ser ud til« at være i strid med både FNs og EUs flygtninge- og asylregler. Samtidig siger FNs flygtningehøjkommissariat (UNHCR), at Ungarns grænsekontrol blot vil få flygtninge og migranter til at søge andre veje ind i EU.

Den serbiske udenrigsminister, Ivica Dacic, understregede tirsdag, at Serbien ikke ønsker at blive et offer for den europæiske flygtningekrise, og kaldte det uacceptabelt, at Ungarn sender flygtninge og migranter tilbage til Serbien.

TV: Hundredvis af flygtninge venter ved Ungarns grænse:

 

Mandag aften blev den kaotiske flygtningesituation i Europa diskuteret på et møde i Bruxelles mellem de 28 EU-landes ministre.

Her blev man enige om en principiel fordeling af 160.000 flygtninge imellem EU-landene, men kvoterne for fordelingen nåede man ikke til enighed om.

Angela Merkel har tirsdag aften indkaldt EUs ministre til et nyt hastemøde 22. september, skriver Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.