Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Undervandsbåd er på vej ned til formodet flyvrag

De indonesiske myndigheder har nu lokaliseret fire store objekter, der menes at være vragdele fra det forsvundne AirAsia-fly. Et undervandsfartøj skal fotografere vragdelene.

Skibe søger efter vragdele fra det AirAia-fly, der forsvandt søndag den 28. december.
Skibe søger efter vragdele fra det AirAia-fly, der forsvandt søndag den 28. december.

INDONESIEN: Fire større dele af det forsvundne AirAsia-fly blev lørdag lokaliseret i Javahavet.

Chefen for det indonesiske eftersøgningshold Fransiskus Bambang Soelistyo siger til nyhedsbureauerne, at han er overbevist om, at vragdelene stammer fra det forulykkede fly.

»Vi har lokaliseret oliepletter og store objekter, og jeg er overbevist om, at det er dele af det savnede AirAsia-fly,« siger han ifølge Reuters.

Vragdelene, der ligger på 30 meters dybde, er fundet ved hjælp af sonarudstyr, og et undervandsfartøj er nu på vej ned til vragdelene for at fotografere dem. En af vragdelene er ifølge Reuters 18 meter lang.

Der er stadig dårligt vejr med høje bølger i området, og det besværliggør jagten efter det forsvundne fly.

De indonesiske myndigheder forventer, at dykkere søndag kan foretage en nærmere inspektion af vragdelene, hvis vejret bliver bedre.

Lørdag kom det frem, at flyet ikke havde tilladelse til at flyve om søndagen, da ulykken skete. Det har ført til, at det indonesiske transportministerium vil have undersøgt alle AirAsias afgange. Myndighederne truer samtidig med at inddrage flyselskabets licens til at flyve i Indonesien, hvis det viser sig, at selskabet ikke har overholdt dets tilladelser.

Det nedstyrtede fly var af typen Airbus A320-200, og det styrtede ned i Javahavet søndag, da det var på vej fra den indonesiske by Surabaya til Singapore med 162 personer om bord. Der er ikke fundet nogen overlevende, men 30 lig er blevet bjærget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.