Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukrainske tropper genvinder kontrol med Lufthavn i Donetsk

Det ukrainske militær har efter en offensiv igen fået kontrol over det meste af området ved lufthavnen i Donetsk i det østlige Ukraine.

Ukrainsk militær har søndag tilbageerobret det meste af området ved lufthavnen i Donetsk i det østlige Ukraine, efter at prorussiske separatister den seneste uge har været ved at få kontrollen med den. Det skriver Reuters.

Lufthavnen, der tidligere er blevet benyttet til at transportere forsyninger og våben til det østlige Ukraine, har haft en strategisk vigtig funktion for begge parter, og det er ikke første gang, der er hårde kampe netop her. Nu ligger den dog i ruiner og fungerer ikke længere, men den har dog fortsat en vigtig symbolsk værdi for de kæmpende parter.

Ved offensiven fra det ukrainske militær blev kampene mellem separatisterne og regeringsmagten bragt tæt på selve byen Donetsk, som er separatisternes højborg.

De prorussiske separatister har optrappet deres angreb i løbet af den seneste uge, hvilket ikke kun er kommet til udtryk ved lufthavnen, men som også har resulteret i 13 dræbte civile efter et angreb på en bus.

Ved en fredsmarch til minde om de dræbte fra bussen, slog Ukraines præsident, Petro Poroshenko, fast, at man har tænkt sig at fortsætte kampen mod separatisterne.

»Vi vil ikke give så meget som en tomme ukrainsk jord væk. Vi vender tilbage til Donbass (område i det østlige Ukraine red.) og viser, at et vigtigt aspekt af vores sejr er, at vi står sammen.«

WHO anslår, at mere end 4.800 personer er blevet dræbt i konflikten, som ikke ser ud til at ende foreløbigt, da ethvert spædt forsøg på at genstarte fredsforhandlingerne er gået i stå.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.