Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukraines regering går af

Kun få dage før afgørende forhandlinger med den internationale valutafond, IMF, er den ukrainske regering gået af.

UKRAINE: Den ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, har mandag accepteret, at landets regering går af. Det oplyser han på sin hjemmeside ifølge Reuters.

Det var forventet, at regeringen med premierminister Mykola Azarov i spidsen, ville tage sin afsked, for efter valget den 28. oktober skal en ny regering med et nyt ministerkabinet nemlig sammensættes. Præsidenten har dog bedt Azarovs regering stå standby lidt endnu, og det kan hænge sammen med, at Azarov som fungerede premierminister har et vigtigt møde fredag med den internationale valutafond, IMF.

Her skal Ukraines lån genforhandles, før landet falder for tilbagebetalingsfristen til næste år. Ifølge Reuters vil Azarovs forsøge at optage nye IMF-lån for at kunne tilbagebetale en del af landets gæld, knap 37 milliarder kroner. Til gengæld kræver IMF, at Ukraine hæver prisen på gas og varme for husholdninger for at skære i det voksende budgetunderskud.

Den 12. december skal det nye parlament samles, og først her vil det stå klart, om Azarov kan beholde sin stilling.

Parlamentsvalget i oktober, hvor præsident Janukovitjs parti, Regionernes Parti, vandt et absolut flertal, blev stærkt kritiseret af flere internationale observatørinstanser. Ifølge OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, var valget »præget af ujævnheder, først og fremmest forårsaget af misbrug af administrative ressourcer, mangel på gennemsigtighed af finansieringen af valgkampen og af partierne, samt mangel på balanceret pressedækning«.

I 2010 slog Janukovitsj sin rival, tidligere premierminister Julia Timotjenko. Dette valg fik fine karakterer og blev af OSCE betegnet som »gennemsigtigt og seriøst«.

Siden er Julia Timotjenko som oppositionsleder smidt i fængsel med en dom på syv år for embedsmisbrug – en dom, der i Vesten betragtes som politisk og orkestreret af Janukovitsj-fløjen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.